Konavoski raj uz konje i prirodu: Sezona je prošla, idealno je vrijeme za jahanje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jahanje konja danas je jedna od popularnijih i inspirativnijih aktivnosti u prirodi koja nam pruža osjećaj slobode, povezuje nas s okolinom i povoljno utječe na naše psiho-fizičko stanje.

Ova izuzetno lijepa i graciozna životinja nekada je bila neizostavan član većine seoskih domaćinstava , jer su upravo konji bili jedina metoda transporta, međutim, danas ih uzgajaju uglavnom na rančevima koji nude brojne mogućnosti svim zaljubljenicima u konjički sport i istraživanje prirode.

Koliko nasi sugrađani vole konje i jahanje otkrila nam je vječna zaljubljenica u konje, vlasnica ranča Mali Raj u Konavlima, Anteu Konjuh.

“Sezona je pomalo prošla, dolazi moj najdraži dio posla, s našim ljudima, djecom, jahanje, slavljenje rođendana na ranču, obiteljska druženja. Dubrovkinje i Dubrovčani zaista jako vole konje i jahanje. Bitno im je promijeniti okolinu, maknut se iz Grada, poći u prirodu, gledati konje i životinje općenito. Ljeti je malo manja zainteresiranost radi praznika, ljetovanja, kupanja, međutim dolaskom hladnijih dana kreću zvati i rezervirati svoje termine”, ispričala nam je Antea Konjuh.

Kada je riječ o tome kada je najljepši period za jahanje, s Malog raja navode da su to svakako proljeće i jesen, kada nije ni previše toplo, a ni previše hladno.

“Dakako, jesen je najbolje vrijeme za jahanje. Nije prevruće ni prehladno. Nema blata, što je isto vrlo bitno. Kako doći do nas, zapravo samo trebate nazvati i dogovoriti vrijeme dolaska. Puno je zanimljivih stvari u ponudi. Možete samo doći i vidjeti konje, probati jahati, pomoći u pripremama za sedlanje konja, češljanju… Organiziramo i dječje rođendane na otvorenom uz jahanje, skakanje u vrećama, utrkivanje”, priča Antea.

Ono što je posebno pohvalno je to što Antea nudi terapijsko jahanje koje je namijenjeno djeci s poteškoćama u razvoju, jer je već odavno poznato da jahanje ima veliki broj prednosti kada je u pitanju pravilan psiho-fizički razvoj djeteta.

“Ima zaista puno djece koja nažalost dolaze iz tih razloga. Moram priznati da nisam educirana o takvim slučajevima, ali spremna sam zaista pomoći tako da djeca dolaze na jahanje i istovremeno uživaju maksimalno u tome”, govori ona.

Ako želite pobjeći od svakodnevnog stresa, interneta, mobilnih telefona, računala i svih svojih problema, ako želite pravo uživanje, prebrodite strah jer za sve postoji prvi put i tek tada ćete shvatiti pravo značenje stare izreke ‘Osjećajte se kao na konju!’

Kate Lujo


PODIJELI S PRIJATELJIMA!