Roman Marka Gregura predstavljen u Narodnoj knjižnici Blato

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Narodnoj knjižnici Blato u utorak je održana promocija romana “Šalaporte” autora Marka Gregura, označivši time otvaranje Mjeseca hrvatske knjige. 

Promociju je vodila zaposlenica Knjižnice, Franciska Jurišić Bačić, a autor Marko Gregur dijelio je svoju inspiraciju i stvaralački proces dijeleći svoje razmišljanje s publikom.

Marko Gregur, osim što je talentirani pisac, ima bogatu akademsku i književnu karijeru, te je doktorand i vanjski asistent na Odjelu za komunikologiju, medije i novinarstvo Sveučilišta Sjever. 

Osim “Šalaporte,” Marko Gregur je autor mnogih drugih knjiga, uključujući “Kak je zgorel presvetli Trombetassicz,” “Mogla bi se zvati Leda,” i “Vošicki,” za koju je dobio prestižne nagrade.

Roman “Šalaporte” nudi intrigantnu priču i polemiku o suvremenoj umjetnosti, identitetu, i životnim izazovima. Glavni junak, Jerko, čovjek s ambicijom da bude umjetnik, vraća se na rodni otok Prvić zbog sprovoda, no tamo ga zadesi niz nevolja, uključujući pandemiju korona virusa. U toj izvanrednoj situaciji, Jerko se pridružuje glumica Vanja i njezine dvije kćeri, stvarajući šarenu galeriju otočana različitih sudbina.

Ova je promocija označila početak Mjeseca hrvatske knjige u Blatu koji se obilježava od 15. listopada do 15. studenog, podsjećajući nas na važnost knjiga i čitanja u suvremenom društvu. Narodna knjižnica Blato ostaje predana promicanju kulture čitanja i podršci autorima poput Marka Gregura.

“Ako niste imali priliku prisustvovati promociji, ne propustite priliku da posudite knjigu u Knjižnici i otkrijete svijet romana “Šalaporte”, poručili su iz Narodne knjižnice Blato.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!