Župan i gradonačelnik čestitali Svjetski dan učitelja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U povodu današnjeg Svjetskog dana učitelja, dubrovački gradonačelnik Mato Franković i župan Nikola Dobroslavić uputili su čestitku svima onima koji obavljaju ovaj važan posao.

Čestitke donosimo u nastavku:

“Poštovane učiteljice i učitelji, nastavnice i nastavnici,

U povodu Svjetskog dana učitelja kojeg danas obilježavamo želim vam uputiti čestitke i zahvaliti vam u svoje osobno ime i ispred Grada Dubrovnika, na iznimnom svakodnevnom doprinosu, trudu i znanju kojeg ulažete u obrazovanje naših mladih naraštaja.

Učiteljski poziv plemenit je i vrlo vrijedan način djelovanja, no zahtjeva vrlo visoku razinu odgovornosti, razumijevanja i povjerenja, posebice u današnjim vremenima, vremenima društvenih izazova i  digitalizacije. Ujedno, poziv je to koji iziskuje napore i nastojanja da našim učenicima olakšate školovanje, te učinite ljepšim čitav proces njihova odrastanja.

Neprocjenjiva je vaša uloga, mudrost i entuzijazam, jer djecu i mlade uz roditelje pripremate za život i potičete da sada i u budućnosti budu uspješni, dobri i pošteni ljudi.

Kvalitetno školovanje siguran je temelj za perspektivnu budućnost jednog društva. Nastavite i dalje kroz vašu profesiju raditi kako bi našim mladima pomogli u otkrivanju vlastitih potencijala, dajući im na takav način smjernice koje će ih poticati da uvijek ostanu željni učenja, ohrabreni pred novim iskustvima i ispunjeni zadovoljstvom nad svojim izvršenim zadaćama.

Zahvaljujem Vam se na nesebičnosti i zalaganju, koji ostaju kao trajna spoznaja na vaš dragocjen i plodonosan rad”, poručio je Franković.

„Cijenjene i poštovane učiteljice i učitelji, nastavnice i nastavnici, čestitam vam Svjetski dan učitelja!

Ovim putem Vam želim zahvaliti na vašem radu i znanju, a posebno strpljenju i ljubavi koje ulažete u svoj odgovoran posao. Hvala vam na svakoj toploj riječi, svakom pruženom znanju, svakom novom mladom čovjeku čiju ste uspješnu budućnost i Vi sukreirali. Vaš rad temelj je uspješnog društva.

Još jednom vam upućujem iskrene čestitke za vaš dan, Svjetski dan učitelja!“, poručio je župan Dobroslavić.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!