[FOTO] Gudovački dan skuplji od Gruške noći, pogledajte ove cijene janjetine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na ovogodišnjem Proljetnom sajmu u Gudovcu, uz sve štandove, izlagače i proizvode, posjetitelji se najviše okupljaju oko gastro ponude koja već tradicionalno čini nezaobilazni dio sajamskog doživljaja. Mnogi dolaze prodavati, drugi kupovati, treći samo razgledati, ali gotovo svi će prije ili kasnije zastati uz neki od štandova s hranom.

Među brojnim mirisima koji se šire sajmom, posebno se ističu oni s ražnja. Janjetina i odojak i dalje su zvijezde gudovačke gastro scene, iako su cijene zaslužne za pokoji duboki uzdah.

Za kilogram janjetine s ražnja, poslužene uz kruh i luk, treba izdvojiti 45 eura.

Kilogram odojka košta deset eura manje, a također se poslužuje s kruhom i lukom.

“Svake godine dođem na sajam i obavezno pojedem porciju janjetine. Cijena je visoka, ali to je moj godišnji ritual,” komentirao je jedan od posjetitelja dok je strpljivo čekao u redu.

Za one čiji su novčanici pretanki, nude se i pristupačnije alternative. Kobasice u pecivu za 7 eura, hot dog za 4 eura ili pljeskavica s lepinjom za 8,50 eura predstavljaju opcije koje neće toliko opteretiti kućni budžet. Posebno popularan je i “metar ćevapa” s lepinjom po cijeni od 35 eura, idealan za društvo koje želi podijeliti obrok.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!
Pravila o privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kad se vratite na naše web mjesto i pomažu našem timu da shvati koji su dijelovi web mjesta vama najzanimljiviji i korisniji.

Pravila o privatnosti