U padu s električnog romobila teže ozlijeđeno dijete

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jučer, 8. srpnja, oko 14,20 sati, u Dubrovniku maloljetno dijete je upravljalo osobnim prijevoznim sredstvom – električnim romobilom, ne koristeći pri tom zaštitnu kacigu na glavi., priopćeno je danas iz PU dubrovačko-neretvanske

Dijete se kretalo kolnikom ulice Žrtava s Dakse te je na ravnom cestovnom potezu, zbog neprilagođene brzine, izgubilo nadzor nad upravljačem romobila s kojim je palo na kolnik i nastavilo nekontrolirano kretanje po kolniku uslijed čega je zadobilo teže tjelesne ozljede.

Inače, električne romobile ne smiju voziti djeca mlađa od 14 godina! Na električnom romobilu smije se prevoziti samo osoba koja s njim upravlja i pri tom mora na glavi nositi zaštitnu kacigu.

“Dužni su se kretati biciklističkom stazom ili biciklističkom trakom u smjeru kretanja, a u slučajevima da biciklistička staza ili traka ne postoje, mogu se kretati površinama namijenjenim za kretanje pješaka te zonama smirenog promet, a iznimno dionicama županijskih, lokalnih i nerazvrstanih cesta na kojima je brzina kretanja ograničena na 50 km/h ili manje i gdje je to dopušteno prometnim znakom krećući se što bliže desnom rubu kolnika.”, pojašnjavaju iz PU dubrovačko-neretvanske.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!