HRVATSKA REPREZENTACIJA: Objavljena imena vaterpolista za Olimpijadu, pet ih je iz Dubrovnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije odabrao je 13 igrača koji će braniti boje Hrvatske i našeg vaterpola na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Oba golmana su Dubrovčani i to Marko Bijač koji igra u splitskom Jadranu, te Toni Popadić iz VK Jug. Iz Juga su u ekipi još branići Rino Burić i Marko Žuvela, te napadač Maro Joković, kao i Loren Fatović koji sad igra za Jadran.

U ekipi za Pariz su i Luka Lončar, zatim Josip Vrlić, Matias Biljaka, Luka Bukić, Ante Vukičević, Jerko Marinić Kragić i Konstantin Kharkov.

Osim izbornika Ivice Tucka, stožer Barakuda u Parizu činit će i Jure Marelja, Renco Posinković i Pero Kuterovac kao pomoćni treneri, dr. Dinko Pivalica kao doktor, Damir Luketić kao fizioterapeut te Igor Pezelj kao video analitičar.

Podsjetimo, Hrvatska je temeljem ždrijeba skupina Olimpijskih igara u Parizu razvrstana u skupinu A. Raspored i satnica utakmica Hrvatske na OI u Parizu:

1.kolo, 28. srpnja: Hrvatska – Crna Gora (16.35h) – Aquatic Centre
2.kolo, 30. srpnja: Hrvatska – Italija (12.05h) – Aquatic Centre
3.kolo, 1. kolovoza: Rumunjska – Hrvatska (19.30h) – Aquatic Centre
4.kolo, 3. kolovoza: Hrvatska – Grčka (20.05h) – Aquatic Centre
5.kolo, 5. kolovoza: Hrvatska – SAD (18.30h) – Arena At Nanterre

U skupini B se nalaze sljedeće momčadi: Australija, Francuska, Mađarska, Španjolska, Japan i Srbija. Četiri prvoplasirane momčadi iz skupina će se plasirati u četvrtfinale i ‘križati’ temeljem poretka (A1-B4, A2-B3, B1-A3 i B2-A4).


PODIJELI S PRIJATELJIMA!