Otočani slavili u Omišu: Zlato u Lumbardi, srebro u Korčuli

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Klapa Ivo Lozica iz Lumbarde i klapa Dežgracija iz Splita osvojile su prva mjesta na Večeri mješovitih klapa u sklopu 58. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu.

U nedjelju, 7. srpnja, na Trgu Stjepana Radića u Omišu održana je Večer mješovitih klapa u sklopu 58. Festivala dalmatinskih klapa. Natjecale su se klape Pulena (Korčula), Dežgracija (Split), Cetinjani (Hrvace), Skradinski buk (Skradin), Maraška (Zadar), Žrnovnica (Žrnovnica), Kampaneli (Donja Kaštela), Sfida (Korčula), Mareta (Dubrovnik) i Ivo Lozica (Lumbarda).

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu doc. mr. art. Blaženko Juračić, mo. Rajimir Kraljević, tenor Branko Tomić, mag. mus. Antonia Tomas i dr. sc. Mirjana Siriščević dodijelilo je Zlatni štit s povijesnim grbom grada Omiša klapi Ivo Lozica. Srebrni štit pripao je klapi Sfida iz Korčule, dok je Brončani štit osvojila klapa Kampaneli iz Donjih Kaštela. Publika je najviše glasova dala debitantskoj klapi Dežgracija iz Splita, koja je osvojila Zlatni omiški leut.

Voditeljica koncerta bila je Edita Lučić Jelić. Predstojeći događaji na 58. FDK Omiš uključuju koncert “Grad Zagreb gradu Omišu” 18. srpnja te završne večeri ženskih i muških klapa 19. i 20. srpnja na Trgu sv. Mihovila.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!