Hoće li građevinska inspekcija zatvoriti radove na hotelu Argentina

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ovaj bi tjedan građevinska inspekcija trebala obići gradilište dubrovačkog hotela Argentina u vlasništvu Jadrankih luksuznih hotela  kako bi se utvrdilo jesu li izvođač i investitor u prekršaju po pitanju izvođenja radova.

Prema riječima gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića, gradsko komunalno redarstvo je na gradilištu bilo više više.

„Izdali smo sve moguće prekršajne mjere i sancije koje su u našoj ovlasti i očekujemo da će građevinska inspekcija stići ovaj tjedan“, kazao je Franković.

Gradska uprava je na traženje stanovnika dubrovačkog naselja Ploče, koje se nalazi uz samu gradsku jezgru i kojeg mnogi nazivaju elitnim, više puta upozoravala investitora i izvođača radova.  Građani su se žalili da se provode radovi koji nisu dozvoljeni u ljetnoj sezoni te na taj način krše odluke Gradskog vijeća.

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica je izvijestio i kako je pozvao građevinsku inspekciju da dodje i  utvrdi što se događa na tom gradilištu.

“Oni teroriziraju cijeli grad. Osobno sam se zalagao za izgradnju hotela i mislim da je to pohvalno, ali ne mogu oni kašnjenje radova prebaciti na leđa cijelog grada i susjeda na Pločama. Grad im je uvijek bio partner, dali smo im javne površine, dozvole, a oni su nas ponizili. Neka mi odgovore – zašto to čine grad koji ih zapravo hrani? Ne mogu se rugati s Gradskim vijećem i odlukama koje smo donijeli. Posebna je priča građevinska inspekcija koja bi sigurno došla u roku od 48 sati da sam ja radio svoju privatnu kući pa bi mi zatvorili gradilište. Svi trebamo biti jednaki pred zakonom”, kazao je predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica.

U Dubrovniku, podsjetimo, nema građevinskih inspektora, već stižu iz Ploča gdje je sjedište te inspekcije za Dubrovačko-neretvansku županiju.

Iako se u neposrednoj blizini hotela Argentina nalazi i visokokategornik Excelsior,  još jedan hotel JLH-a, radovi ne staju. Kako neslužbeno saznajemo radovi na poznatom dubrovačkom hotelu, koji će biti gotovo pa ponovno izgrađen, su u znatnom zaostatku pa se pokušava što prije postići planirana  dinamika radova.

Iz Jadranskih luksuznih hotela, tvrtke u vlasništvu obitelji Lukšić iz Čilea, koji su hrvatskog podrijetla, nisu se očitovali o ovoj temi.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!