Inspekcija bi mogla zatvoriti gradilište hotela Argentina: “Teroriziraju grad i ne poštuju odluke Gradskog vijeća”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gradski vijećnici oštro su osudili tvrtku Jadranski luksuzni hoteli zbog bučnih radova tijekom turističke sezone na hotelu Argentina.

“Oni teroriziraju cijeli grad. Osobno sam se zalagao za izgradnju hotela i mislim da je to pohvalno, ali ne mogu oni kašnjenje radova prebaciti na leđa cijelog grada i susjeda na Pločama. Grad im je uvijek bio partner, dali smo im javne površine, dozvole, a oni su nas ponizili. Neka mi odgovore – zašto to čine grad koji ih zapravo hrani? Ne mogu se rugati s Gradskim vijećem i odlukama koje smo donijeli. Posebna je priča građevinska inspekcija koja bi sigurno došla u roku od 48 sati da sam ja radio svoju privatnu kući pa bi mi zatvorili gradilište. Svi trebamo biti jednaki pred zakonom”, kazao je predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica.

Gradonačelnik Mato Franković je istaknuo kako su komunalni redari više puta izašli na teren i donijeli odluku o zabrani gradnje što je proslijeđeno i građevinskoj inspekciji.

“Oni bi mogli zaustaviti radove jer se krši temeljna odluka Gradskog vijeća da se u sezoni ne mogu obavljati radovi iskopa. Razumijem kako je investicija bitna za grad, ali sve mora biti u skladu s pravilima. Mora postojati suživot javnog i privatnog. Ne može njihov odgovor biti ‘neka crkve krava svima oko mene, a moja neka preživi jer eto iduće sezone moram raditi'”, kazao je Franković.

Dodao je kako će građevinska inspekcija izaći na teren i ako se radovi nastave, prema njegovom mišljenju, gradilište će biti u potpunosti zatvoreno.

“Ako dođe do toga šteta je nemjerljiva”, poručio je Franković.

Ovo pitanje je aktualizirala tijekom sjednice Gradskog vijeća Petra Marčinko iz Srđ je Grad. On je ukazala na izvođenje radova što je suprotno odluci o privremenoj zabrani izvođenja radova tijekom ljetnih mjeseci.

“Susjedi su iscrpljeni i neispavani, domovi su im šporki. Na ovaj način investitorima poručujemo da mogu raditi protivno zakonu, dok god imaju novaca za platiti kaznu”, rekla je Marčinko te pitala Grad Dubrovnik što će učiniti kako bi zaustavio radove na izgradnji hotela Argentina tijekom turističke sezone.

„Davor Lukšić mora poštivati zakone ove države i odluke ovog Gradskog vijeća. Ne smije ponižavati ovo Vijeće i ovaj Grad“, poručio je predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica koji se obratio Lukšiću s govornice Gradskog vijeća.

“Otvoreno pitam Lukšića, koji dobro živi na imovini ovoga grada, zašto ne poštuje odluke grada koji ga hrani? Ovo nije Zanzibar, ni ‘banana republika’. Krši odluke Gradskog vijeća i nastavljaju raditi kao da je samo njihov euro bitan. Gradu možete biti partneri ili nepartneri, a oni postaju nepartneri jer teroriziraju cijeli grad. Ne mogu probleme svoje kompanije i kašnjenje s radovima prebacivati na leđa građana, susjeda i cijeloga grada”, kazao je predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!