Građane iznenadio nestanak struje, stvorio se kaos u prometu, više od 300 poziva stiglo u jedan sat

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas je nestanak struje izazvao velike probleme u brojnim gradovima.

I Dubrovnik je bio teško pogođen, stvorio se kaos u prometu, trgovine nisu radile, a ugostiteljski objekti su otežano poslovali zbog poteškoća s naplatom. Telefoni u centru 112 su se užarili. Ogroman broj poziva bio je upućen kako bi se saznalo zašto nema struje, što je dispečerima otežavalo posao jer nisu mogli procijeniti radi li se o informativnim pitanjima ili o slučajevima gdje je potrebna pomoć. Posebno su bili ugroženi oni građani koji inače imaju probleme s disanjem, jer im je zbog nestanka struje padala oksigenacija.

Pročelnica Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik Ana Miličić ukazala je na alarmantne podatke. Naime, 330 poziva u sat vremena građani su uputili centru 112 što je stvorilo komplikaciju za one koji su možda doista imali problem.

Na sreću sve je prošlo bez većih posljedica, a i dubrovačka bolnica se uspješno snašla. Prometno redarstvo u suradnji s prometnom policijom upravljalo je ključnim raskrižjima u gradu što je stvorilo gužve, no ipak je u konačnici sve dobro prošlo.

Normalna opskrba električnom energijom ponovno je uspostavljena oko 15,00 sati u većem dijelu zemlje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!