Žustra o remiju s Albanijom i odlučujućem dvoboju s Talijanima: “Sve je moguće uz ključne poteze, ali Dalić nažalost griješi”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

S tek jednim bodom iz prve dvije utakmice, Vatreni u ovim trenucima strepe za prolazak skupine B na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

U 3. kolu Hrvatska protiv Italije traži pobjedu s kojom bi prošla u osminu finala. Utakmica je na rasporedu u ponedjeljak od 21 sat u Leipzigu. Vatreni su na rubu ispadanja, ali pobjedom protiv Italije bi se riješili svih muka i moguće čak kao drugoplasirani prošli dalje. Najvažnije je ipak da se prođe, makar kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Jučerašnja igra Vatrenih s Albanijom većini je priredila dodatan stres, a kada su se dojmovi slegli utakmicu nam je prokomentirao Damir Žustra, trener NK GOŠK Dubrovnik 1919.

„Mislim da smo jako loše ušli u utakmicu i da je vlada neka negativna atmosfera, kako među navijačima tako i među ekipom. Uvijek je Zlatko Dalić kao izbornik kriv, to jeste prema njemu je uvijek nekako više negativnih u odnosu na pozitivne komentare. Čini mi se da je on čak i naviknuo na to te da da mu to ne stvara neki veći problem. Ali sve u svemu, mislim da izbornik nažalost griješi, nije spreman ubaciti mladu gardu. Ima tu momaka koji su po mome mišljenju dosta i spremniji i u boljoj su formi. Mislim da  prvenstveno Sučić pa čak i Baturina moraju dobiti priliku. Marko Pjaca isto čeka, kao i Pašalić, a neki čak i nisu dobili priliku da iskoriste svoje sposobnosti poput Ivanušeca. Imamo dva, tri igrača u prvih 11 koji su totalno van forme i oni za nas igraju 90 minuta. Mislim da treba biti izravan i definitivno za iduću odlučujuću utakmicu nešto mijenjati. Ako se nešto ne promijeni, sigurno nam se ne piše dobro”, smatra trenert NK GOŠK Damir Žustra.

Italija u osam susreta nikad u povijesti nije pobijedila Hrvatsku što je podatak koji sigurno daje određeni optimizam. No bilo bi naivno ući u susret s mišlju kako se radi o našoj mušteriji. Talijani su aktualni europski prvaci te imaju energičnu momčad željnu novog dokazivanja.

“Navikli smo da Dalić izvlači asa iz rukava pa se nadam da će se to dogoditi i sada. Nadam se da će imati i dozu sreće koja nas je pratila već godinama. Također se nadam da će nešto promijeniti i ubaciti mlađu ekipu. Po meni bi Sučić trebao igrati od prve minute, trebao bi biti možda i malo hrabriji i ubaciti i nekog krilnog napadača koji će probati napraviti nešto individualno. Vidjeli smo kad je Arbër Hoxha kod Albanaca ušao i zadnjih 15, 20 minuta radio je totalan dar mar. Ipak, on je individualac i zaista je moćan jedan na jedan. To se za Albaniju pokazalo kao dobitna formula. Nadam se da će izbornik Dalić prepoznati nešto takvo i osjetiti to na svojoj koži”, poručio je Žustra.

Dubrovački trener bi povukao sljedeće poteze.

“Modrića bi ostavio na klupi, odnosno neka uđe zadnji 30-tak minuta kada bi svojim iskustvom smirio utakmicu, ako to bude potrebno, ili da promijeni ritam, u slučaju da budemo trebali hvatati rezultat. Nadat ćemo se da će sve ići u našu korist, i da ćemo doći barem do polufinala”, optimističan je Žustra.

Većina je suglasna kako je u momčadi Zlatka Dalića vrijeme za neke promjene u udarnom sastavu.  I protiv Albanije je bio vidljiv nedostatak energije i mlade krvi. Vidjet ćemo za što će se izbornik odlučiti, ali protiv Talijana doslovno više nema mjesta za ikakve kalkulacije. Večeras nas očekuje susret Talijana i Španjolaca. Pitali smo trenera GOŠKA tko bi u toj utakmici trebao izvući deblji kraj kako bi Vatrenima olakšao prolazak skupine,

“Nekako bi idealno bilo da Talijani dobiju, tako da oni protiv nas igraju rasterećeno. Možda bismo imali veću šansu, ali opet prvenstvo je… Mislim da Talijani neće doći tek tako da odigraju samo tu utakmicu, definitivno će se nastojati nametnuti. Najvažnije je na kraju da mi gledamo sami sebe i pobijedimo ih u ponedjeljak. Uz ta četiri boda mi ćemo proći dalje i onda je sve moguće”, zaključio je trener NK GOŠK Dubrovnik 1919.

Kate Lujo


PODIJELI S PRIJATELJIMA!