[FOTO] Jedni su oduševljeni, a drugi zgroženi: “Kao da je tornado prošao!”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Šipan, je najzeleniji i po mnogima najljepši elafitski otok.

Bujna priroda zahtjeva održavanje i čestu brigu čega na Šipanu ne nedostaje. Mještani zasigurno brinu za svoj otok, no prizori koje ovih dana možemo vidjeti na Šipanu nisu za pohvalu. Naime, netko je posjekao suho granje što se inače radi u sklopu sezonskog održavanja, ali taj posao je odrađen čini se prilično traljavo. Riječ je o području na Suđurđu, točnije na zaobilaznici od trajektnog pristaništa do ambulante gdje su razbacane suhe grane nakon orezivanja.

Pitali smo Grad Dubrovnik jesu li oni naložili održavanje.

“Upravni odjel za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika putem ugovornog izvođača radova na održavanju cesta izvršio je košnju zelenila uz prometnicu Suđurađ – Šipan te su radovi obuhvaćali strojnu i ručnu košnju trave uz cestu, a uklanjanje borova i drugo nije bio predmet izvođenja radova”, precizirali su iz Grada te dodali kako je košnju izvodio ugovorni izvođač – tvrtka “Atis”d.o.o. Radovi su izvedeni tijekom svibnja, a troškovi košnje su iznosili 8.343,00 eura.

Doznajemo kako je ipak drugi dio posla odradio mještanin koji je ošišao stabla zbog čega su neki na Šipanu prilično nezadovoljni razbacanim suhim granama zbog čega ovaj krajolik izgleda neugledno pa neki čak kažu da se stječe dojao kao da je tornado prošao. S druge strane, neki mještani kažu kako pogled nikad nije bilo ljepši te da je na ovaj način osigurana bolja preglednost prilikom prometovanja.

Dobili smo fotografije navedenog područja pa prosudite sami o izgledu okoliša ove šipanske vizure.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!