Franković najavio ‘naoružavanje’ Pila i još veće kontrole: Stiže policija, zaštitari, prometni i komunalni redari, a tu su stupići i rampa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon kaotičnog tjedna na Pilama, gradonačelnik Franković, u razgovoru za Jug info i Soundset Ragusu, je najavio dodatne mjere s ciljem uvođenja reda u prometu na ovom području.

“Brojni pojedinci su sebi dali za pravo da prisvoje Pile i radili su tamo što ih je volja. Sad je uveden red i vjerujem da on većini odgovara, ali postoji ta manjina kojoj ne odgovara. Policija je od danas konstantno prisutna na Pilama i vjerujem da će se prisutnošću policajaca, komunalnog i prometnog redarstva te zaštitara, koji nam dolaze za par dana, povećati razina reda na Pilama. To nije jednostavno jer brojni autoprijevoznici Pile smatraju mjestom na kojem mogu zaraditi ogromne novce. Zbog svega toga su spremni na sve pa i kršiti pravila i stavljati građane Dubrovnika u drugi red, kako bi povećali svoj financijski budžet. U našem gradu svatko može raditi i zaraditi, a da pri tome ne daje sebi za pravo kršiti pravila grada”, jasno je rekao gradonačelnik Mato Franković.

“Veća kontrola, veći nadzor i veće sankcije. Vjerujem kako će tako, korak po korak, sve sjesti na svoje mjesto”, poručio je Franković.

Osvrnuo se na nesreće koje su se dogodile ovog tjedna. Podsjetimo, prvo je cabrio autobus udario u pneumatske stupiće, a jučer je Libertasov autobus udario u rampu na Pilama.

“Prvi slučaj pneumatskih stupića dokazuje kako se vozač namjerno ili nenamjerno zaletio u tu fizičku barijeru. Drugi slučaj rampe pokazao nam je kako je vozač Libertasove osmice želio ukrcati putnike čim prije, a na cesti mu se prepriječio automobil. On je u tom trenutku mogao stati i ne pokušati proći kraj tog automobila, koji je u tom trenutku iskrcavao goste. Vozač to nije napravio nego je odlučio mimoići automobil, kako bi što prije došao do korisnika Libertasa. Nažalost, u tom uskom prostoru, udario je bočnim staklom u rampu. Da kojim slučajem nije bilo tog automobila, koji je na sred ceste iskrcavao goste, do ovog incidenta ne bi došlo. I u prvom i drugom slučaju nije kriv ni grad Dubrovnik, ni podizni stupići, ni rampa, nego isključivo samovolja pojedinaca”, kazao je Franković.

Početkom lipnja Grad Dubrovnik postavio je na Pilama sustav kontrole prolaza podiznim pneumatskim stupićima i rampama. Cilj je onemogućiti vozilima auto taksi prijevoza i drugim prijevoznicima dolazak na prostor namijenjen zaustavljanju autobusa, odnosno spriječiti svako protupravno zaustavljanje i zadržavanje na navedenom platou.

Aida Čakić


PODIJELI S PRIJATELJIMA!