Je li ovo stvorilo kaos na Pilama? “Nevjerojatna je želja pojedinaca da krše pravila”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tijekom popodnevnih sati u četvrtak je Libertasov autobus udario u rampu na Pilama.

Na taj događaj osvrnuo se dubrovački gradonačelnik Mato Franković koji je objavio i video nadzornih kamera s Pila u tom trenutku:

“Kada pojedinci uzmu sebi za pravo zaustavit se na sred ceste. Istovremeno vozač Libertasa pokušava odraditi svoj posao na kraju sve završi štetom javnog. Nevjerojatna je želja pojedinaca da konstantno uzimaju sebi za pravo kršiti pravila misleći pritom isključivo i jedino na sebe. I zato nam treba zona posebnog prometnog režima”, napisao je na Facebooku Franković.

Podsjetimo, u ponedjeljak se na Pilama u pneumatski supić zabio turistički cabrio autobus koji nije imao dozvolu prolaska iako je vlasnik autobusa tvrdio kako je imao dozvolu.

Vinjeta isključivo i jedino služi za shuttle autobuse. Shuttle autobus mogu biti kombi, minibus, cabrio bus, sve ono što određena tvrtka odredi kao shuttle autobus, može funkcionirati kao shuttle autobus. Sukladno ugovoru dobije se vinjeta za shuttle autobus, a onda je na onima koji rade operacije prema Pilama poštivati pravila i isključivo i jedino voziti shuttle autobuse. Konkretni prijevoznik nije obavljao djelatnost shuttle autobusa, već je obavljao prijevoz dnevnog izletničkog programa. Za obavljanje dnevnog izletničkog programa moguće je doći na Pile, ali prethodno treba kupiti slot, odnosno termin zaustavljanja. U ovome konkretnom slučaju navedeni je prijevoznik pokušao doći na Pile bez kupnje slota i na taj način htio sebi osigurati veću imovinsku korist. Svatko u ovom Gradu zna, a posebno oni koji svakodnevno parkiraju na Pile, već godinu dana znaju kako uvodimo stupiće, zaštitare, a sve to kako bi disciplinirali one koji ne poštuju pravila”, pojasnio je tada Franković.

Stupiće i rampu nedavno je postavio Grad Dubrovnik s ciljem da se onemogući prolazak taksijima i drugim prijevoznicima koji se protupravno zaustavljaju i zadržavaju na Pilama.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!