Mirovinski fondovi traže da Luka Ploče isplati dividendu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Obavezni mirovinski fond PBZ-Croatia osiguranje traži da Luke Ploče isplate dividendu od 6,50 eura po dionici.

Podnositelj smatra da prijedlogom odluke dolazi do razumnog povrata vrijednosti za postojeće dioničare, posebno uzimajući u obzir postojeće financijsko stanje Društva, stoji u obavijesti koja je danas objavljena na Zagrebačkoj burzi.

„Kako Društvo karakteriziraju snažna bilanca i pozitivan rezultat iz operativnog poslovanja, može se zaključiti da je financijsko stanje Društva povoljno. S obzirom na to da Društvo raspolaže s dovoljnom razinom visoko likvidnih sredstava, Podnositelj smatra kako eventualna isplata predložene dividende ne može negativno utjecati na poslovnu stabilnost kompanije, te da će preostalo stanje likvidnih sredstava biti više nego dovoljno za pokrivanje budućih potreba za normalno funkcioniranje poslovanja”, obrazložili su svoj prijedlog mirovinci.

Podsjetimo, Luka Ploče prošlu godinu završila s dobiti nakon oporezivanja većom od deset milijuna eura, a mirovinci predlažu da se u obliku dividende isplati četvrtina tog iznosa.

Glavna skupština Luke Ploče d.d. održat će se 19. lipnja u Pločama, a tada će se vidjeti i podržavaju li ostali dioničari prijedlog OMF-a PBZ – Croatia osiguranje.

Inače, najveći pojedinačni dioničar Luke Ploče je Energia Naturalis s 38,27 posto dionica, a sljedeće četiri pozicije drže mirovinski fondovi koji zajedno imaju 35,57 posto dionica.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!