Uređenje zapadnog ulaza u otočko mjesto korak bliže realizaciji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Za uređenje zapadnog ulaza u Blato ishođena je lokacijska dozvola, a taj infrastrukturni projekt koji je sada korak bliže realizaciji prošao je „ispod radara”. Istaknula je to Franciska Jurišić Bačić na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća na temi o rebalansu ovogodišnjeg proračuna kojeg je, kako kaže, tužno čitala kad je vidjela pobrojane projekte koji se nisu realizirali.

„Očekivala sam nešto više, pogotovo u odnosu na komunalnu infrastrukturu i kapitalna ulaganja. Postoji jedan projekt koji je meni vrlo važan, a možda nam je promaknuo, a to je uređenje zapadnog ulaza u Blato. Za zapadni ulaz u Blato dobili smo lokacijsku dozvolu, a uz projekt odvodnje oborinskih voda, za taj smo dali amandman i napokon ćemo vidjeti nekakav napredak u našoj općini”, istaknula je Jurišić Bačić.

Osvrnula se i na ukidanje prireza, kada se, pojasnila je, dignula velika bura od strane načelnika i gradonačelnika koji nisu iz redova HDZ-a. Tada se, prisjetila se, govorilo da sve te čelnike jedinica lokalne samouprave premijer Andrej Plenković stavlja u nezahvalnu situaciju, što očito nije bilo točno.

„Sada vidimo da je gospodarska situacija dobra. Prihodi su povećani, a jedino zbog čega imamo rebalans je da taj prihod prebačen iz prošle godine plus iz ove godine, da se usmjeri u neke minimalne projekte. Drago mi je što su tu i nerazvrstane ceste, o tome govorimo zadnje tri godine, a nadam se da ćemo sljedeći puta govoriti o projektima s većom stopom realizacije”, poručila je Jurišić Bačić.

Rebalansom proračuna i plaće zaposlenika povećane su 15 posto, a vrijedi istaknuti da sjednici Općinskog vijeća nije nazočio načelnik Ante Šeparović zbog zdravstvenih problema.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!