Dvojica Metkovaca osuđena za trgovinu drogom, zarada se procjenjuje na preko 2 milijuna eura

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Među organiziranom kliminalnom skupinom koja je u Mostaru osuđena za trgovinu drogom su i dva Metkovca. To su Mario Vuletić (33) i Jurica Vuletić (34), obojica hrvatski državljani.

Oni su dio četveročlane skupije kojoj je Sud Bosne i Hercegovine izrekao  jednu od najvećih kazni za trgovinu drogom, osudivši ih na ukupno 34 godine zatvora. Dokazano je da su u razdoblju od 2012. do 2019. godine prokrijumčarili skoro sedam tona marihuane iz Crne Gore u iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, zaradivši tako na crnom tržištu minimalno dva milijuna eura.

Kako je objavljeno iz državnog Tužiteljstva BiH, prvostupanjskom presudom Suda BiH prvooptuženi Ivan Antunović osuđen je na 14 godina zatvora, a još trojica optuženih na ukupno 20 godina za organizirani kriminal i trgovinu drogom.

„Izrečeno je više od 30 godina zatvora, uz velike novčane kazne, više stotina tisuća maraka. Jedna je od najvećih presuda za nedopušten promet opojnim drogama. Antunović je dobio 14 godina, dvojica su prvostupanjskom presudom osuđena na po sedam i jedan optuženi na šest godina zatvora“, naveli su iz Tužiteljstva BiH.

Iz Tužiteljstva BiH osim Antunovića nisu objavili identitet drugih troje nepravomoćno osuđenih osoba. Tijekom 2020. Tužiteljstvo BiH je podiglo optužnicu protiv sedam osoba i to petorice iz BiH, te dvojice hrvatskih državljana Maria Vuletića (33) i Jurice Vuletića (34) iz Metkovića.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!