Gruž bi uz ove uvjete mogao postati ‘centar svijeta’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

“Nakon što je završena placa u Gružu jasno je kako se u popodnevnim satima na tom prostoru nešto mora događati”, kazao je tijekom sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik Mato Franković.

Najavio je planiranje organizacije događanja u Gružu tijekom jesen kada će se, prema njegovim riječima, razvijati programi i raspisati natječaji za gospodarske subjekte koji bi sudjelovali u manifestacijama u Gružu.

“Bilo bi dobro da placa radi tijekom cijelog dana, ali to nije realno za očekivati jer ne možemo tražiti od zakupaca da tamo stoje cijeli dan. Na drugi način treba krenuti s nekim drugim proizvodima. Već nam se javljaju razni proizvođači koji na tom prostoru žele izlagati svoju ponudu. Zašto tu ne bi bile i neke kulturne manifestacije i slični programi? Mislim da je prostor zanimljiv i svašta se može organizirati”, kazao je Franković.

Dodao je kako prostor od gruške place do TUP-a treba gledati kao jedinstvenu cjelinu.

“Nadam se da ćemo kroz program Konkurentnosti i kohezije ishodovati što više sredstva pa korak po korak realizirati priču s tunelom kroz Gruž. Tada bi se to područje transformiralo. Danas se zatvaraju poslovni prostori na Gruškoj obali, a da je tu šetnica onda bi taj dio postao ‘centar svijeta’. Zapravo bi se stvorila cjelina s Lapadskom obalom i to je smjer u kojem trebamo ići”, konstatirao je Franković.

Najavio je i otvaranje takozvanih povijesnih vrtova u blizini place.

“Taj prostor ćemo očistiti i staviti vrata jer ne može svatko ulaziti. Ispod njih je trebala biti garaža, ali konzervatori to nisu dopustili”, rekao je Franković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!