Gradonačelnik Franković o turističkoj sezoni

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gradonačelnik Dubrovnik Mato Franković pohvalio se na društvenim mrežama izvrsnim početkom turističke sezone.

“Turistička sezona 2024. započela je značajno ranije u odnosu na 2023. godinu. Svemu tome doprinijela je odlična koordinacija Gradske uprave, Turističke zajednice i Uprave Zračne luke Ruđer Bošković. Nakon odličnog ožujka, iza nas je i izvrstan travanj.

Ne mislim kako se uspjeh destinacije mjeri isključivo brojkom ostvarenih noćenja, ona je samo jedan od pokazatelja, ali kad toj brojci dodamo i ostvareni promet Dubrovnik Passa i ulaznica za zidine slika nam je puno jasnija.”, naveo je gradonačelnik je posebno naglasio kako je u travnju zabilježeno povećanje noćenja za 23 posto, kao i  prodaja Du Passa za 41 posto, te ulaznica na zidine za 26 posto.

“Brojke lagano rastu, ali i dalje ostajemo posvećeni kako bi iste bile na održivoj razini. Upravo u tome su nam ključni alati upravljanja posjetiteljima u povijesnoj jezgri. Lijepo je bilo ovih dana vidjeti kako, kada se brojka posjetitelja u povijesnoj jezgri popne iznad 9000 posjetitelja, nema začepljenja na vratima od Pila, po Stradunu se može normalno šetati, a upravo je to bio cilj – pomiriti kvalitetu pružene usluge, kvalitetu života i zadovoljstvo svih dionika u turizmu.

Nastavljamo raditi i dalje s ciljem rješavanja prometnih problema oko povijesne jezgre. Pred nama je sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se vjerujem donijeti odluka o uvođenju zone posebnog prometnog režima čime bi smanjili pritisak automobila prema povijesnoj jezgri, a uvjeren sam samim tim smanjili bi i brojne prometne probleme koji nas posljedično muče od Babinog kuka do Ilijine glavice.”, smatra Franković.

Na kraju je uputio pozdrav, kako kaže, svima koji kao i prošle godine imaju teorije zavjere:

1. Ima gostiju, ali ne troše (brojke prodanih ulaznica za zidine i DuPass sve kažu)
2. Previše je gostiju (kao da su zaboravili 2017. i prije, nek samo usporede fotografije)
3. I ova sezona će nam biti lošija od prošlogodišnje
4. Smiješak za one kojima je referentna 2019. godina. Svaka godina nosi svoje izazove


PODIJELI S PRIJATELJIMA!