VELIKI DAN ZA ZRAČNU LUKU Ryanair je počeo letjeti iz Dubrovnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ryanair, najveći i najbrže rastući europski i hrvatski zrakoplovni prijevoznik, jučer je otvorio svoju novu bazu u Zračnoj luci Ruđer Bošković te je započeo s operacijama s dva  zrakoplova Boeing 8-200 “Gamechanger” (ulaganje od 200 milijuna dolara). 

Jučer ujutro, oko 06:00 sati, su poletjela dva bazirana zrakoplova na prvim letovima prema Bergamu i  Dublinu, čime je završio proces priprema za otvaranje baze Ryanaira i pokretanje operacija koji je  pripreman posljednjih šest mjeseci. 

Zračna luka Ruđer Bošković ovim je postala treća hrvatska baza Ryanaira uz dugogodišnju zadarsku  bazu i nedavno otvorenu zagrebačku bazu, dodatno povećavajući prisutnost Ryanaira u Hrvatskoj s  19 zanimljivih ruta za ljeto ’24 za Dubrovnik. 

Ryanair će letjeti na 19 ruta koje uključuju 10 novih ruta prema većim Europskim gradovima poput  Bergama, Bari, Pariz – BVA, Brussels – CRL, Karlsruhe, Memmingen, Krakow, Weeze – Düsseldorf,  Poznan, Oslo – TRF. Ukupno de biti oko 54 leta tjedno tijekom cijele ljetne sezone s ukupnim  kapacitetom (dolazak i odlazak) od oko 450 tisuća dostupnih sjedala. Bitno je istaknuti da će Ryanair  operirati i letove u zimskoj sezoni prema minimalno tri međunarodne destinacije.  

Povodom početka operacija Ryanaira glavni direktor Zračne luke Dubrovnik d.o.o Viktor Šober  je izjavio:  

Veliko nam je zadovoljstvo što je Ryanair otvorio svoju novu bazu u Zračnoj luci Ruđer  Bošković s dva svoja zrakoplova te ću iskoristiti priliku da se zahvalim svim našim  djelatnicima koji su aktivno radili na ovom projektu posljednjih mjeseci i odradili vrhunski  posao u suradnji s Ryanairom. Sada je ispred nas izazovna sezona koja će vjerojatno biti  rekordna i čeka nas velik posao.  

Ryanair de tijekom ljeta ’24/25 povezivati Zračnu luku Ruđer Bošković s 19 europskih  destinacija i s tri destinacije zimi ’24/25. Ovo partnerstvo Ryanaira i naše Zračne luke rezultirat  će boljom povezanošću, većim brojem letova u ljetnoj sezoni i toliko željenim zimskim  rutama, povezujući Dubrovnik s europskim destinacijama. Ovim partnerstvom Zračna luka  Ruđer Bošković bit će bolje povezana nego ikad, a dalje će razvijati Dubrovnik kao turističku destinaciju”, kazao je Šober.

Povodom početka operacija Direktor komunikacija i odnosa s medijima Ryanaira Jade Kirwan je  rekao:

Kao najveći i najbrže rastući zračni prijevoznik u Europi i Hrvatskoj, Ryanair sa  zadovoljstvom službeno započinje red letenja za ljeto 24. iz naše nove dubrovačke baze s  našim prvim letovima za Bergamo i Dublin koji polijeću ovog utorka ujutro. Nadovezujući se na naše baze u Zagrebu i Zadru, Ryanairova nova baza u Dubrovniku  predstavlja daljnju investiciju od 200 milijuna USD (ukupno 800 milijuna USD u 3 baze) u  Hrvatskoj, stvarajući više od 60 visoko plaćenih radnih mjesta za pilote i kabinsko osoblje, dok  također podržava više od 500 lokalnih radnih mjesta u Dubrovniku kroz naš doprinos  cjelogodišnjem turizmu i povezanosti.  Samo ovo ljeto, Ryanair će letjeti na 19 ruta do/iz Dubrovnika (proširuju naše prethodne 2  ponude ruta), uključujući uzbudljive nove veze s nekim od najvećih europskih gradova kao što  su Berlin, Bruxelles, Helsinki, London, Milano, Pariz, Rim, Stockholm, i Wroclaw, pružaju  najniže cijene karata u Europi i nenadmašan izbor našim hrvatskim građanima i  posjetiteljima od ljeta ’24.“, kazao je Jade Kirwan iz Ryanaira. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!