Krešimir Macan otkrio tko bi na desnici mogao izgubiti mandat u našoj izbornoj jedinici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Krešimir Macan, jedan od najpopularnijih hrvatskih PR-ovaca i osoba koja ima bogato iskustvo u praćenju izbora, javno je objavio svoje prognoze za sljedeće parlamentarne izbore.

Macan je svoju prognozu temeljio na procjenama rezultata u svakoj izbornoj jedinici, a u obzir je uzeo i imena kandidata, kao i rezultate ostvarene na prethodnim izborima.

“Ovo je samo jedan model da vidite kako je nezahvalno raditi bilo kakve prognoze u sustavu s deset izbornih jedinica jer je svaka priča za sebe. No, s objavom lista su neke stvari postale jasnije”, napomenuo je Krešimir Macan.

Prema njegovim prognozama, HDZ i koalicijski partneri osvojit će 62 mandata, koalicija SDP-a 41 mandat, a slijedi koalicija Domovinskog pokreta sa 12 mandata, Možemo za deset mandata, Most sa devet mandata, IDS i PGS sa četiri mandata te ostali sa pet mandata.

S obzirom da se Macan na svojem blogu osvrnuo i na svaku izbornu jedinicu pojedinačno, s javnošću je podijelio i svoja zapažanja o našoj izbornoj jedinici.

„Ako HDZ ovdje ponovo osvoji 7 mandata s prošlih izbora (nema promjene) tada je pitanja tko ostaje bez mandata na desnici. Lista je jaka – 1. Branko Bačić 2. Blaženko Boban 3. Tomislav Šuta 4. Mato Franković 5. Andro Krstulović Opara 6. Marija Vučković 7. Danica Baričević i na 14. mjestu Damir Krstičević kako bi povukao preferencijalne glasove.

Ako tako ostane Most ima jedan mandat (-1) – 1. Božo Petrov, kao i Domovinski Pokret (nema promjene)- 1. Stipo Mlinarić

Rijeke pravde mogu zbog Centra računati na barem 4 mandata (+1) – 1. Ranko Ostojić 2. Ivica Puljak 3. Ivana Marković 4. Mišo Krstičević – sve jaka imena gradonačelnici i gradonačelnice.

Možemo! i Politička platforma Srđ je Grad pokušat će do novog 1 mandata (+1) – 1. Đuro Capor – u suprotnom taj mandat vjerojatno ide koaliciji Rijeke Pravde. Naravno ako im račune ne pomrsi Ričard Nezavisni – 1. Enio Meštrović”, napisao je Macan na svojem blogu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!