Na groblju Dubac krenuli ukopi, ali samo pod jednim uvjetom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

„Radovi na groblju Dubac ne idu tempom koji je ugovoren zbog problema s radnom snagom. Radovi ipak nisu stali nego napreduju, ali sporije nego što smo očekivali. Plan je bio da grobnice budu gotove do lipnja, ali vjerujem da će biti gotove do kraja godine. Glavni plato je pri kraju, ali istočni kasni. Tamo je gotov iskop i sad se čeka betoniranje grobnica. Veliki je problem nedostatak radnika.“, kazao je to direktor tvrke Groblje Dubac Đuro Lonza, te naglasio:

„Bitno je naglasiti da smo ipak uredili devet privremenih grobnica pa smo tako prošli tjedan imali već prvi ukop. Istina, bio je to privremeni ukop, ali bolje je ti to nego kako je bilo prije. Jest da nije trajno, ali bar imamo za sada neko rješenje za ne daj Bože, tako da obitelji mogu  negdje zakopati pokojnika. Kasnije, nakon što grobnice budu gotove, te nakon što dobiju rješenja, ostaci se mogu prebaciti u novu grobnicu“, pojasnio je Lonza.

Direktor Groblja Dubac je također najavio kako bi početkom lipnja trebali započeti radovi na izgradnji objekata na groblju.

„Dubrovačko Gradsko vijeće i Općinsko vijeće Župe dubrovačke dali su suglasnost za kapitalnu pomoć i osigurano je financiranje. Ti se objekti, sakralni objekt i kapelica financiraju iz gradskog i općinskog proračuna.“, rekao je Lonza.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!