Turisti se u Dubrovniku najviše žale na gužve i previsoke cijene, ali najave za sezonu su za sad dobre

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Pred nama je turistička sezona i prema dosadašnjim najavama trebala bi biti izvrsna, no ako se sjetimo prošle godine i prošla je sezona prema najavama trebala biti odlična pa su rezervacije odjednom stale. Gosti su se žalili uglavnom na cijene koje su previsoke, kako smještaja tako hrane u restoranima, kafićima pa i trgovinama. Strani mediji raspisali su se o Hrvatskoj kao skupoj destinaciji, što je usporilo booking, a iznajmljivače natjeralo na snižavanje cijena smještaja.

Direktor Turističke zajednice Grada Dubrovnika Miro Drašković ističe kako, kad je u pitanju zadovoljstvo gosti u Dubrovniku, turisti najčešće upućuju pritužbe na gužve i cijene.

“Gosti su većinom u Dubrovniku zadovoljni, a ono što im najviše smeta su gužve i cijene. Naravno svaki gost ima svoju percepciju grada u koji dolazi, tako da na temelju toga i ocjenjuje grad pa im tako najčešće smetaju gužve, ponekad se žale i na ugostiteljsku ponudu, ali u principu su manje više zadovoljni što je vidljivo i na Trip advisoru”, kaže nam Drašković

Prošle godine bio je izražen značajan broj gostiju koji su se žalili na previsoke cijene na Jadranu pa tako i u Dubrovniku o čemu su se raspisali i strani mediji. No, Drašković ističe kako su priču o prevelikim cijenama više potencirali domaći mediji.

“To nisu bile prevladavajuće pritužbe. Tu je više bio problem u domaćim medijima, a  poskupljenje nije previše pogodilo naše goste koji uglavnom znaju gdje dolaze i kakve cijene mogu očekivati. Dio gosti koji se žali na cijene možda misli da je Dubrovnik puno jeftiniji nego što jest, no to je problem nasljeđa iz nekih prošlih vremena kad je Dubrovnik bio puno jeftiniji nego danas. Mi konstantno radimo na podizanju kvalitete i to treba i adekvatno naplatit”, zaključuje direktor Turističke zajednice Grada Dubrovnika te ističe kako su najave za nadolazeću sezonu jako dobre.

Mato Čupić


PODIJELI S PRIJATELJIMA!