Što su iz stranke Možemo poručili iz Dubrovnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Članovi stranke Možemo održali su danas u Dubrovniku konferenciju za novinare na kojoj su predstavilI svojih trinaest ‘hrabrih poteza’, koje namjeravaju napraviti nakon pobjede na parlamentarnim izborima.  Rečeno je i kako će  pod sloganom  “Trebamo hrabre poteze” Možemo i Srđ je grad zajedno izaći na izbore u 10. izbornoj jedinici.

Stranačka kandidatkinja za premijerku Sandra Benčić je uz ostalo najavila rješavanje gorućih problema mladih u Hrvatskoj, a jedno od njih je i izgradnja stanova za dugoročni najam.

„Više nema, ja se nadam, stranke koja nije shvatila da se ne može naše mlade i obitelji prepustiti isključivo tržištu jer si više od rada nitko ne može kupit stan. Dakle, način na koji ćemo to napraviti je da ćemo imati specijalni fond za izgradnju javnih stanova, da će se taj fond puniti ne samo iz proračuna, nego će se puniti i iz specijalnih poreza, kao što je porez na ekstraprofit banaka i trgovačkih lanaca“, rekla je  Benčić.

Također je kazala kako će raditi na  ješavanje problema u pravosuđu, što uključuje i odlazak Ivana Turudića s mjesta glavnog državnog odvjetnika, omogućavanje priuštivog stanovanja povećanjem fonda javnih stanova, zaustavljanje bespravne gradnje i zaštita pomorskog i javnog dobra.

Županijski koordinator Marko Giljača je komentirao probleme s koncesijom na lapadskoj plaži, a posebno je naglasio:

„Niz je primjera, ne samo u Dubrovniku, nego u cijeloj županiji, koji pokazuju na koji se način prema obali odnosi ova sadašnja vlast HDZ-a i Vlada Andreja Plenkovića, na koji način dobivaju građevinske dozvole izbjegavajući elaborate o zaštiti okoliša i sve ostale zakonske preduvjete da bi se uopće moglo graditi uz obalu. I zbog svega toga uistinu mislim da ćemo se hrabro nastaviti i uspjeti izboriti za zaštitu obale i od svih ovih devastacija kojima smo svjedočili prethodnih godina“, rekao je Marko Giljača.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!