Priča o sjajnim uspjesima iz Cavtata: Oni su konstantno na pobjedničkom postolju!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Odlične sportske vijesti stižu nam iz Cavtata.

Vaterpolski klub Cavtat je nastavio svoj niz, točnije generacija rođenih 2010. i 2011., koja ne silazi s pobjedničkog postolja. Itekako ponosan može biti trener VK Cavtat Pavo Pulić.

„Radi se o zaista odličnoj, vrijednoj i talentiranoj generaciji. S njima se već pet, šest godina radi vrlo ozbiljno, počevši od trenerice Matijane Staničić, naše drage Mace, koja je dobri duh našega kluba. Ona zaista svu djecu dovede na plivalište, testira, animira i tek onda ih uči osnovama pravilnog plivanja. To je vrlo bitno u njihovom kasnijem razvoju i mogućoj vaterpolskoj karijeri u budućnosti. Tako su i ove spomenute dvije generacije prošle kroz tu školu plivanja, a kasnije su se počeli ozbiljnije baviti vaterpolom. Tu je do izražaja i došao taj njihov talenat, ozbiljnost i dokaz te njihove kvalitete cjelokupnog rada. Oni su zaista konstantno na pobjedničkom postolju. To više nije slučajno, sve je to jedna ideja vodilja kako bi to trebalo funkcionirati cijelo vrijeme. Ne kažem da se uvijek može biti na vrhu, normalno da ne može, ali u svakom slučaju ozbiljnim, kontinuiranim i planiranim radom se može uvijek biti dobar i pri vrhu. Nekad smo na vrhu, nekad blizu, međutim uvijek na pobjedničkom postolju“, hvali se izvrsnim rezultatima trener Pulić.

Djeca nam stalno dolaze

Ističe kako ih zaista mnogi podržavaju. Puno je razloga zbog kojih su rezultati jako bitni. Jedan od njih je definitivno taj što uz dobre rezultate raste i zainteresiranost za vaterpolo.

„Kaka su rezultati dobri, onda se još više djece uključi u naš klub. Također, kada nas mediji prate, još nam više djece dolazi. Zainteresiranost je zaista jako dobra i nadamo se da će i biti bolja. Međutim, inače je manje djece. Primjerice ove godine je samo jedan prvi razred u Cavtatu, a prije par godina su bila tri. Jednostavno je općenito manji broj djece i mi kao klub ne mžemo na to utjecati. Siguran sam kako izvlačimo maksimum iz ovog što možemo. Trudimo se i promoviramo naš klub. Roditelji vide da se lijepo i kvalitetno radi, puno se putuje i zaista jako dobro igra. Zbog svega toga imamo dobre rezultate  i zadovoljavajući broj djece“, poručio je trener.

Svi koji su zainteresirani, dodao je trener, mogu se uključiti.

Gust raspored

„Jedva ih čekamo! Mogu se vrlo jednostavno javiti nekome od naših trenera. Veselimo se novoj djeci, posebice mlađim uzrastima, 2013. i 2014. godište“, pozvao je Pučilić nove vaterpoliste.

Što se daljnjih natjecanja tiče, kalendar im je ‘gust’. Vratili su se s prvenstva u Šibeniku. VK Cavtat je mali klub, a ove godine nastupaju sa četiri mlađe kategorije. To je prilično zahtjevno, financijski i organizacijski.

„Momci su dobili jedan slobodan dan,  no već jučer je održan trening. Očekuje nas uskoro turnir „Tomo Udovičić“ u Dubrovniku koji je najkvalitetniji turnir na svijetu sa 40 ekipa. Nastupit ćemo s dvije kategorije, U12 koju vodi trener Andrej Drobac i U14 koje vodim ja. Radi se o ekipi koja je igrala sada u Šibeniku. Turnir traje sedam dana, u petom mjesecu već imamo kvalifikacijski i polufinalni turnir za kategoriju mlađih kadeta, nakon toga prelazimo u more čim se vratimo u Cavtat po završetku školske godine. Nakon toga slijedi tradicionalni Cavtatski turnir, i ljeti nam stižu natjecanja u svim kategorijama, tako da nema odmora“,  zaključio je trener VK Cavtat Pavo Pulić.

Kate Lujo


PODIJELI S PRIJATELJIMA!