Župan precizirao datum kad bi mogao proraditi Centar za gospodarenje otpadom; Krstičević skeptičan: ‘Niste odradili posao’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Nikola Dobroslavić izvijestio je tijekom Županijske skupštine o detaljima projekt Odlagalište otpada, nakon pitanja vijećnika Tea Andrića dokle su došli radovi na Centru za gospodarenje otpadom.

“To je ključni projekt za gospodarenje otpadom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Centar je moderan, ima sve suglasnosti za realizaciju i postupak je u tijeku. Drago mi je da oni koji su bili sumnjičavi shvaćaju da je on dobar i prema najvišim eu standardima. Protivnici tog projekta trebali su to shvatiti slušajući stručnjake, ali njima je očito trebalo da im središnjica kaže kako je to dobro”, poručio je Dobroslavić.

Naglasio je kako radovi trebaju biti završeni koncem 2025. godine, kada prema njegovim riječima počinje probni rad. Župan je istaknuo kako se trenutno izvode pristupne ceste, a uskoro će se raditi na trafostanici.

“Očekujemo da izvođač sve to odradi i završi u roku. Vjerujem kako je to moguće”, naglasio je Dobroslavić.

Vijećnik i gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević bio je skeptičan po pitanju rokova završetka Centra za gospodarenje otpadom.

“Gdje će dubrovački prsten odvoziti otpad i koliko će to koštati nakon 2025. godine? Kamioni će prevoziti smeće Pelješkom mostom jer vi niste odradili posao”, kazao je Krističević.

On tvrdi kako će građani Dubrovnik i okolnih općina plaćati od 2025. godine najskuplji odvoz otpada. Krsičević je istaknuo da Centar neće biti gotov do kraja 2025.

“Ako to bude do 2027. godine mi smo dobri”, smatra vijećnik Krstičević.

Dobroslavić mu je odgovorio kako je na jedinicama lokalne samouprave briga o odvozu otpada.

“Gradimo Centar jer je to predviđeno planom gospodarenja otpadom DNŽ i RH. Po zakonu moramo zatvoriti sva odlagališta pa time i Grabovicu. Ne znam odakle vam procjena kada će to biti završeno, ali ja kažem kako je to konac 2025. godine. Zapamtite taj datum jer tada će sve biti završeno i nema nikakve brige o odvoženju otpada Pelješkim mostom. Nakon zatvaranja svih odlagališta otpad će se voziti u Centar za gospodarenje otpadom na Lučinom razdolju. Neki dan sam bio na toj lokaciji i onda je izvanredna. Svi ćemo biti ponosni kada proradi ta nova tvornica”, poručio je župan Nikola Dobroslavić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!