ZABAVA ZA ŠIRU PUBLIKU Bliži se spektakl jedrenja, očekuju nas koncerti, radionice, eko-đir…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prvo izdanje regate ‘Slalom Elafiti – Spektakl jedrenja’ održat će se od 19. do 21. travnja ove godine, a osim standardnog programa, samog jedrenja, nudit će i brojne zabavne programe i izuzetno zanimljiv sadržaj za gledatelje regate. Slobodan ulaz na zidine, koncert i društveno korisni programi tek su dio njih.

Svi oblici regatnih natjecanja, a prijavljeno je već dvadeset posada.

“Koncept regate je zamišljen kao mali festival jedrenja u kojemu će natjecatelji proći kroz sve oblike regatnih natjecanja kao što su navigacijsko jedrenje, klasične regate i dnevni izazovi. Za gledatelje će biti dostupni i modeli jedrilica kako bi se i sami okušali u jedrenju”, naglasio je Dean Kontić, voditelj projekta Slalom Elafiti.

“Očekujemo jaku konkurenciju brodova i zanimljive okršaje na moru, već sada u najavi imamo dvadesetak prijavljenih posada koje će jedrenje učiniti zahtjevnim i izazovnim. Naši prijatelji koje poznajemo sa regata kao što su Viška, Mrduja, Jabuka…  su najavili svoj dolazak tako da očekujemo dobru borbu i nadamo se da će naše lokalne posade uspjeti osvojiti nekoliko pokala”, dodao je Vedran Kosović, kormilar broda Outsider koji već neko vrijeme vlada Dubrovačkom ligom. Liga se održava svaku drugu nedjelju u zimskom periodu i savršen je trening za Elafiti Slalom.

“Podijelili smo prijave u tri razreda kotizacije. Sve prijave zaprimljene do 1. ožujka će iznositi 15 eura po članu posade i ovime pozivamo sve natjecatelje da nam se jave što prije kako bi si osigurali prijave po najmanjem iznosu”, zaključio je Dean Kontić najavivši spektakl jedrenja u travnju u Dubrovniku.

“Ovo je projekt koji je osmišljen za širu publiku, Dubrovnik kao takav ima dugu tradiciju jedrenja i cilj nam je kroz jedinstvenu regatu približiti svim zainteresiranima ljepote jedrenja i suživot sa prirodom kroz razne aktivnosti. U suradnji sa Maritimo recycling održat ćemo radionicu čišćenja Elafita od naplavina i smeća. Zasada već imamo prijavljeno tridesetak djece iz raznih klubova i vrtića s kojima ćemo obići plaže i skupljati plastiku. Plastika prikupljena u ekološkoj akciji će poslužiti za izradu nagrada. Radionica u prostorima će se održati 9. ožujka 2024. uz rezervni datum u slučaju lošeg vremena”, naglašavaju organizatori.

Pozvali su sve da se prijave i na akciju koja će se održati početkom ožujka u čišćenju Elafita. Također mole sve zainteresirane za sudjelovanje da se jave putem Facebook stranice facebook.com/JK.Orsan.Dubrovnik ili putem maila jd-orsan@du.t-com.hr.

Za sve sudionike radionice osigurani su prijevoz, sendviči i prekrasan dan u prirodi kao i upoznavanje s ljepotama naših Elafita i podizanje svijesti o ekologiji. Ova radionica je idealna za djecu predškolske i školske dobi te se organizatori nadaju suradnji sa što više edukacijskih ustanova u gradu Dubrovniku. Učiteljice, nastavnice, odgajateljice u vrtiću, svi su pozvani na prijavu, slobodno se javite kako bi organizirali prijevoze i marendu za sve polaznike radionice, naglasili su dalje.

Osim radionica planiran je i zabavni dio programa – koncerti u prostorijama JK Orsan, ali i Soul Fingersi u Hard Rock Cafeu koji su velikodušno omogućili prostor za zabavu.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!