Pitanje odvodnje Ivanice je najvažniji izazov između dvije susjedne županije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Nikola Dobroslavić susreo se danas s predsjednicom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marijom Buhač. Tema sastanka bila je suradnja između dvije susjedne županije koje imaju zajedničku granicu preko stotinu kilometara.

Župan je istaknuo kako je potrebno raditi na rješavanju problema prvenstveno na projektu vodoopskrbe i odvodnje naselja Ivanica koji se odvija kroz suradnju RH i BiH. Govorili su, istaknuo je Dobroslavić, i o cesti između Slanog i Zavale i Ravnog, o projektu zaštite Malostonskog zaljeva koji kupi otpadne vode Neuma i drugih naselja, o zaštiti okoliša, o obrani od poplava, o projektima financiranim EU fondovima na kojim rade obje županije. Dobroslavić je naglasio i razgovore o odlaganju otpada, o političkoj situaciji u BiH i o položaju Hrvata.

Posebno je izdvojio pitanje odvodnje Ivanice.

„Naselju Ivanica treba vodoopskrba i odvodnja koja je važna za naše područje jer ne želimo da otpadne vode završe u našim područjima. Važno je da se iz dubrovačkog Vodovoda Ivanica opskrbi vodom, ali i da se istovremenom radi sustav odvodnje koji će prihvatiti sustav grada Dubrovnika s pročišćivačem. Tako bi se trebao riješiti taj sustav i to je dobro za sve nas“, pojasnio je župan Dobroslavić.

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač istaknula je kako postoji puno zajedničkih tema između njih i DNŽ.

„I do sad smo imali jako dobre odnose i radili smo na puno projekata do sada. To je i dalje naš cilj. Nadamo se kako će BiH uskoro pristupiti EU tako da nas čeka veliki posao u kontekstu pristupnih pregovora i povlačenja sredstava iz fondova. Očekujemo pomoć od ove županije jer nam je suradnja bila jako dobra. Mi smo na raspolaganju za sve što možemo doprinijeti“, kazala je predsjednica Buhač.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!