Suradnja je ipak moguća: Načelnik i vijećnici zajedničkim snagama čuvaju perivoj lipa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iako su sjednice Općinskog vijeća u Blatu začinjene žestokim verbalnim obračunima na relaciji načelnik Ante Šeparović – vijećnička većina iz HDZ-a, postoje i situacije u kojima pobijedi razum i dobrobit stanovništva.

Takve situacije zasigurno su rjeđe nego što bi Blajke i Blaćani htjeli da budu, ali baš zato vrijedno ih je zabilježiti.

Naime, sve donedavno prijetila je velika opasnost da drugi najdulji perivoj lipa u Europi bude nestručno i nenadoknadivo posječen, na što je u više navrata upozorio HDZ.

Početkom siječnja ove godine, u otvorenom pismu koje je potpisao predsjednik Općinskog vijeća Želimir Bosnić, načelnika su upozorili na sve negativne posljedice potencijalne odluke o sječi stabala lipa bez stručnog utvrđivanja vitaliteta stabala i izrade krajobraznog elaborata.

Na nedavnoj sjednici načelnik Šeparović, odgovarajući na pitanje vijećnika Bosnića, kazao je da je za lipe sada angažirana stručna osoba sa zagrebačkog Agronomskog fakulteta, baš kao što je HDZ i predložio.

Perivoj Zlinja, drugi najdulji perivoj lipa u Europi, tako će i dalje uživati stručnu brigu, a odluke o sječi stabala donosit će struka.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!