Što digitalne nomade privlači Dubrovniku?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Posao digitalnog nomada postaje sve privlačniji, osobito od vremena korona krize kad je posao od kuće postao popularan, a čini se kako je Dubrovnik sve popularnija destinacija za digitalne nomade. Koordinator za digitalne nomade u Dubrovniku Mark Thomas kazao je kako digitalne nomade u Dubrovnik privlače ljepota grada i sigurnost.

“Uglavnom digitalni nomadi u Dubrovnik dolaze van sezone. Prije svega jer je sve jeftinije od smještaja do hrane, ali i jer vole vidjet grad kad nema puno turista jer mogu šetati i doživjeti grad bez gužve. Generalno njihov feedback je izrazito pozitivan što se tiče Dubrovnika i grad im je izrazito lijep.” – kaže Thomas.

Posao digitalnih nomada vezan je za društvene mreže ili općenito za digitalni svijet, što im i omogućuje posao na daljinu s različitih destinacija,

“Ono što digitalne nomade najviše privlači Dubrovniku jest osjećaj sigurnosti i to je jedan veliki plus, ali također Dubrovnik ima i brojne druge stvari koje nudi digitalnim nomadima kao na primjer povijest i kulturu. Osobito veliki plus brojnim nomadima je činjenica da smo mali grad pogotovo jer često oni dolaze iz većih sredina pa im odgovara mir.” zaključuje Thomas.

Mato Čupić


PODIJELI S PRIJATELJIMA!