Vlada osigurala novac za rekonstrukciju Kalosa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon nedavno otvorenog Pomorsko-putničkog terminala, Dubrovačko-neretvanska županija i Vlada Republike Hrvatske započinju još jedan veliki i važan projekt u Veloj Luci – rekonstrukciju Specijalne bolnice Kalos.

„S velikim veseljem primili smo vijest kako su za rekonstrukciju ove važne zdravstvene ustanove osigurana sredstva. Uz zahvale cijeloj našoj Vladi, krećemo s ovom investicijom vrijednom više od devet milijuna eura i ponovno, i kroz ovaj projekt, pokazujemo tko može, želi i zna raditi za dobrobit naših općina i gradova, naše županije i naše domovine“, poručio je zamjenik dubrovačko-neretvanskog župana Joško Cebalo.

Ovu vijest s veseljem je dočekala i velolučka načelnica Katarina Gugić:

„Čestitke Kalosu na čelu s ravnateljicom Damirom Bojić, Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Dunei i svima uključenima u pripremu projekta. Ovo je značajan projekt koji se čekao desetljećima, ali koji nadilazi bilo kakve podjele jer je od izuzetnog interesa za razvoj cijelog našeg kraja.“

Novac je osiguran putem NPOO programa za lječilišni i wellness turizam Ministarstva turizma.

Rekonstrukcija Kalosa, podsjetimo, podrazumijeva rekonstrukciju i prenamjenu dijela postojeće zgrade bolnice u lječilišni hotel, rekonstrukciju vanjskog bazena s tribinama, krajobrazno uređenje, izgradnju parkirališta, tematskih parkova, izgradnju novog bazena sa sunčalištem i ugostiteljskim objektom i drugih pomoćnih građevina.

Kao cilj investicije naveden je dodatni razvoj zdravstvenog turizma na otoku Korčuli i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, diverzifikacija turističke ponude otoka i dodatni razvoj gospodarstva.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!