VIZA ZA OLIMPIJADU – Tucak: Joković nam je potreban za Dohu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon nezaboravne utakmice protiv Španjolaca u finalu Europskog prvenstva u vaterpolu kada je Hrvatima koji su vodili cijelu utakmicu u  zadnjoj četvrtini izbjegla zlatna medalja izbornik Ivica Tucak je najavio neke izmjene u reprezentaciji budući  početkom veljače u Dohi počinje i Svjetsko prvenstvo.  Posebno je naglasio  razgovor s Marom Jokovićem,  dubrovačkim vaterpolistom koji se već oprostio od reprezentativne karijere, ali  ima želju zaigrati i na Olimpijskim igrama u Parizu. Ističući kako je Joković potreban reprezentaciji i u Dohi, Tucak je rekao:

„Doha je ključ svega. Mi moramo ići u Pariz. Imam iskustvo Rotterdama  koji mi je vjerojatno donio ovaj stent kojeg imam, možda i još jedan, uništio mi je zdravlje i oduzeo godine života. Ne želim ni pomisliti na još jedan Rotterdam. Mi moramo biti na Olimpijskim igrama jer smo jedna od najvećih vaterpolskih nacija na svijetu i točka. Ne otići u Pariz bio bi debakl.“, rekao je izbornik, te naglasio:

„Već za tri tjedna nas čekaju još teže obaveze. Iako mnogi kažu da naše srebno ima zlatni sjaj ipak nismo još dobili vizu za Olimpijadu u Parizu. To je ono za čim najviše žalim. Vremena nema. Protrošeni smo fizički i emocionalno. Pripreme počinju već 22. siječnja. Ovih četiri, pet dana, koliko imamo, moramo se odmoriti. Bitno se pregrupirati i zaboraviti ovo finale, iako ga nikad u životu nećemo zaboraviti. Moramo biti ponosni na ovo što smo napravili. Znam da je teško“, smatra hrvatski izbornik Ivica Tucak.

U Dohu neće putovati Dubrovčanin Toni Popadić kojeg u petak čeka operacija lakta, a neizvjesno je i što će biti s Lukom Bukićem.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!