Akademis Garište postaje pravi mali hotelčić u kojem vas služe učenici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Krajem godine obilježen je završetak radova na uređenju Akademisa Garište, dok se konačno otvaranje tog prostora namijenog za obuku učenika dubrovačko Turističke i ugostiteljske škole očekuje do turističke sezone.

„Nedavno je obilježen završetak radova na Akademisu Garište, ali će otvaranje objekta biti kad se završe sitne ispravke u izgradnji, te još nešto sitno vezano uz uređenje. Onda slijedi ishodovanje papirologije kako bi se moglo početi raditi. Kad se sve to sredi imat ćemo pravo otvaranje Garišta. Kad se to sredi imat ćemo pravo otvaranje,  nakon čega će Garištezapočeti s radom.“, pojasnio je ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole Antun Perušina.

Prema njegovim riječima do kraja siječnja bi trebali biti gotovi ti sitni završni radovi na uređenju Garišta, a nakon toga kreće proces ishodovanja potrebnih papira kako bi objekt bio spreman za rad.

„Teško je predvidjeti koliko će taj proces će trajati, ali vjeruje da će Garište za sezonu će to biti u funkciji.“, dodaje ravnatelj te pojašnjava kako će taj Akademis kao i Akademis Vila Čingrija kao dio Turističke i ugostiteljske škole koja je Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu osiguravati učenicima učenje utemeljeno na radu.

Prema njegovim riječima Garište će imati  osam soba i bistro, odnosno  mali rastoran, te će uz Vilu Čingriju biti prostor gdje će učenici kroz rad stjecati znanja i iskustvo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!