POLICIJA: Hrvatski navijači bit će sprovedeni na sud

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Četiri hrvatska državljani uhićena su zbog narušavanja javnog reda i mira,te izazivanja nereda na jučerašnjoj utakmici 3. kola A skupine Europskog vaterpolskog prvenstva između Crne Gore i Hrvatske.

Tijekom ispucavanja peteraca na tribini je zaiskrilo između domaćih i crnogorskih navijača i to u trenutku kad je reprezentacija Crne Gore preuzela vodstvo. Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske su potvrdili da su uhvatili četiri hrvatska državljanina koji će tijekom dana biti sprovedeni na dubrovački Općinski sud uz  optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

“Spomenuta četvorka je vikala i vrijeđala grupu navijača Crne Gore koji su slavili pogodak crnogorske reprezentacije, nakon čega su ih počeli i fizički naguravati. Navedeni sukob je vrlo brzo smiren, a osim ovog izoliranog incidenta ostatak sinoćnjeg sportskog susreta, kao i sve do sada odigrane vaterpolo utakmice, prošle su u sportskom duhu i urednom navijačkom ozračju.”, naveli su iz PU dubrovačko-neretvanske.

 

 

Foto: Ilustracija – European Aquatics / Tonci Plazibat /  Bozidar Vukicevic / CROPIX


PODIJELI S PRIJATELJIMA!