Orebić se može pohvaliti: ‘Dobre brojke nisu iznenađenje, ali turizam je biljka koju treba stalno zalijevati i njegovati’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prema podacima Turističke zajednice Dubrovačko – neretvanske županije na području Općine Orebić prošle godine zabilježen je rast u broju dolazaka od 8,08 posto te u broju noćenja 2,28 posto.

Tako je na području TZ Općine Orebić bilo 130.342 dolaska te nešto manje od milijun noćenja, odnosno 948.699.

Načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić naglasio je kako dobre turističke brojke nisu iznenađenje.

“Turistička zajednica Općine Orebić je već dugo vremena druga turistička zajednica po broju ostvarenih noćenja na području Dubrovačko-neretvanske županije. Nismo osjetili veliki pad ni u vrijeme korona krize jer smo orijentirani prema obiteljskom turizmu i mi smo auto, a ne avio destinacija. To nam je u nekim slučajevima otegotna okolnost, ali eto u vrijeme korone to je bila povoljna okolnost u odnosu na ostale destinacije”, kazao je Ančić.

Usporedio je prošlogodišnje brojke s onima iz 2019. godine, koja je za sve bila izvrsna. Naime, u Orebiću je broj noćenja čak porastao prošle godine za 4,3 posto. Istaknuo je kako je na dobre turističke brojke utjecala prometna povezanost, prvenstveno izgradnjom Pelješkog mosta što je dodatno približilo Orebić. Najavio je početak radova na obilaznici početkom proljeća.

Ančić se osvrnuo na sezonu 2024. godine.

“Dat ćemo još veći prioritet održavanju javnih zelenih površina i održavanju plaža da se gosti što ugodnije osjećaju. Broj noćenja će u narednih šest do sedam godina porasti. Nadamo se rješavanju imovinsko-pravnih odnosa jer turističko naselje Perna ide u natječaj tako da bi se realizacijom tog projekta i broj noćenja podigao pa bi se uz gradnju hotela i kampa podigla kvaliteta destinacije”, najavio je Ančić.

Dodao je kako uvijek ostaje prostora na dodatni napredak.

“Mislim da smo dobra trojka, četvorka jer turizam je biljka koju treba stalno zalijevati i njegovati”, zaključio je načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!