Franković najavio novi veliki projekt: ‘Otvaramo nova središta grada’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

“Uređenje Lapadske obale je projekt koji se desetljećima iščekivao, a mi danas možemo reći kako smo ispunili taj san”, kazao je gradonačelnik Mato Franković prilikom obilaska Lapadske obale s premijerom Plenkovićem nakon završetka radova na ovom važnom projektu.

Franković se prisjetio brojnih prepreka prilikom izgradnje obale.

“Mnogi nisu vjerovali da ćemo uspjeti niti da ćemo ispuniti zadane rokove. Sve to demantira ovaj obilazak koji najbolje svjedoči kako Lapadska obala danas izgleda. Sve ovo bilo bi nemoguće bez pomoći Vlade. Stoga s ovog mjesta iskazujem veliku zahvalnost predsjedniku Andreju Plenkoviću koji je svih prethodnih godina imao sluha za potrebe građana Dubrovnika i dao je potporu svim važnim projektima među kojima je i Lapadska obala. Vlada RH podržala je projekt rekonstrukcije Lapadske obale kao jedan od strateških projekata, a posebno je pomogla sadašnja državna tajnica Zrinka Raguž koja je sa svojim timom pronašla način kako projekt učiniti prihvatljivim za EU financiranje”, prisjetio se gradonačelnik Mato Franković.

Istaknuo je kako će Lapadska obala posebno rasteretiti zonu Solituda.

“Umjesto jednosmjerne dobivamo dvosmjernu regulaciju prometa, nove autobusne stanice, nove parkirališne površine, novu šetnicu s urbanom opremom i biciklističku stazu, veću razinu sigurnosti… U konačnici imamo jedan lijepi reprezentativni dio grada za naše građane i goste. Idući veliki cestovni infrastrukturni projekt je izgradnja tunela Gruž i rekonstrukcija gruške obale. Gruž će dobiti potpuno novu dimenziju, a sve u cilju vizije, transformacije i otvaranja novih središta grada”, najavio je gradonačelnik Mato Franković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!