Franković se pohvalio ostvarenjem važnog cilja iz predizborne kampanje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

S Novom godinom na snagu je stupilo i nekoliko poreznih zakonskih izmjena koje će povećati dohotke zaposlenih, i to najviše onih s nižim plaćama. Ukida se prirez, a stopu poreza na dohodak određuju gradovi i općine u rasponu koji je propisala Vlada. Neki će gradovi gubitak prihoda od prireza nadoknaditi višom stopom poreza, dok su se neki odlučili za nižu. Što to znači za građane?

O tome je govorio u HRT-ovoj emisiji Otvoreno dubrovački gradonačelnik Mato Franković te Tereza Rogić Lugarić, državna tajnica u Ministarstvu financija, Hrvoje Stojić, glavni ekonomist HUP-a, Ivica Puljak, splitski gradonačelnik.

Franković naglašava kako će ukidanjem prireza prosječna dubrovačka obitelj s dvoje djece imati 680 eura više i to je, kako kaže, bio njegov cilj još u predizbornoj kampanji.

– Svi učenici će ove godine imati besplatne pokaze, čime se dolazi do brojke da se oko 70 posto građana Dubrovnika voze besplatno u gradskom prijevozu. Ujedno je Dubrovnik grad s jednim od najmlađih voznih parkova u Hrvatskoj, radimo vodoopskrbnu mrežu, naveo je Franković.

Dodao je kako su izgrađene dvije škole te jedan dom umirovljenika, a uz to je 39 mladih obitelji dobilo stanove po modelu grada koji se i dalje razvija.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!