[VIDEO] OVO JE OZBILJNO: Zaplijenjeno dovoljno sjemenki za uzgoj 130 tona marihuane!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Suradnja policije i carinskih službenika urodila je zapljenom sjemenki dovoljnih za uzgoj čak 130 tona marihuane, priopćila je u utorak dubrovačko-neretvanska policija.

Izlaznoj graničnoj kontroli na MCGP Karasovići u nedjelju, 17. prosinca, u 01,30 sati, pristupilo je osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao albanski državljanin u dobi od 29 godina.
Tijekom granične kontrole policijski i carinski službenici uočili su preinake u unutrašnjosti vozila što je pobudilo sumnju na moguće krijumčarenje te je zatražen nalog za pretragu.
 
Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku pretraženo je vozilo kada je u prednjem dijelu  pronađen posebno izrađen skriveni prostor u kojem se nalazilo 400 000 sjemenki, odnosno  400 originalnih pakiranja s po 1000 komada sjemenki cannabisa.

Zemlja porijekla sjemenki je Kanada gdje je legalizirana marihuana za osobne potrebe, a tržišna vrijednost zaplijenjenih sjemenki  procjenjuje se na oko 600 tisuća eura. Također se procjenjuje da bi se od ove količine sjemenki cannabisa moglo uzgojiti preko 130 tona marihuane s visokim postotkom aktivne tvari THC-a (Tetrahidrokanabinol).
 
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni državljanin Albanije sjemenke cannabisa prevezao iz jedne od zemalja zapadne Europe s ciljem daljeg prevoženja u Albaniju gdje je bila namijenjena sadnji i uzgoju.
 
Sjemenke su uz potvrdu oduzete, a albanski je državljanin uz kaznenu prijavu za kazneno djelo „Izbjegavanja carinskog nadzora“, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave. 
 
Nakon prošlotjedne zapljene preko 900 kg marihuane u Osijeku, ovom najnovijom zapljenom još se jednom pokazala dobra i kvalitetna suradnja između policijskih uprava i Carinske uprave što u konačnici dovodi do zapaženih rezultata na polju suzbijanja distribucije i zlouporabe droga.  


PODIJELI S PRIJATELJIMA!