Nećemo ostati bez svinjskih delicija, ali dvije su loše vijesti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prvo inflacija pa onda svinjska kuga, sve to je utjecalo na divljanje cijena svinjetine koju ćemo ovih blagdana plaćati skuplje nego inače. Nije da neće biti u ponudi svih svinjskih specijaliteta na koje smo navikli nego neće biti domaćih, ali bit će uvoznih i čini se kako se s tim moramo pomiriti.

Kakva će biti kvaliteta nitko ne zna, ali nitko ni ne pita jer potražnja u mesnicama ne pada. Potvrdio je mesar Stjepan Česko za Soundset Ragusu.

“Što se tiče potražnje, ne vidi se nikakav pad jer je sve na razini prošle godine. Situacija sa svinjskom kugom nije utjecala na potražnju, ali jest na cijenu”, kaže nam on i naglašava kako će bez obzira na situaciju sa svinjskom kugom svinjetine biti dovoljno uz ponudi.

“Sigurno da će biti svega u ponudi, sad jedini problem je što neće bit domaće svinjetine i domaćih svinjskih proizvoda iz Slavonije kao što je kulen i slično, nego ćemo jest uvozno meso”, objašnjava Česko.

Ovih dana traži se doslovno sve i prerađevine i suho meso kao i ono za pečenje, a kako nam se bliže blagdani traži još i više toga samo što će se naši sugrađani za blagdanske radosti na stolu morati pomiriti s 10 do 20 posto višim cijenama.

Mato Čupić


PODIJELI S PRIJATELJIMA!