Ovo su uvjeti koje ispunjava idealan timaritelj: Ljubav je na prvom mjestu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Napuštene životinje u dubrovačkom Skloništu za nezbrinute životinje uskoro bi mogle dobiti nove prijatelje, odnosno osobe koje će se o njima brinuti. Sklonište je, podsjetimo, potkraj studenog objavilo natječaj za tri radna mjesta namijenjena timariteljima/hvatačima životinja. Ovo je treći po redu natječaj i sudeći prema odazivu, bit će i treća sreća.

„Pristiglo nam je nekoliko prijava koje ćemo otvoriti sredinom tjedna i vjerujem da ćemo naći odgovarajuće osobe za posao. Osim formalnih uvjeta, trebalo bi biti riječ o osobama koje vole životinje i vole učiti. Ovdje će svakodnevno brinuti o psima, hraniti ih i slično, a treba reći da je svaki pas poseban i zaslužuje pažnju i ljubav. Također, timaritelji povremeno izlaze na teren i hvataju pse”, poručuje Ana Ivelja, v.d. ravnateljica Skloništa dodajući da idealan timaritelj ne preže od fizičkog posla i „prljanja ruku”, ali i da je voljan učiti.

Naime, u Skloništu su potaknuli suradnju s kolegama iz zagrebačkog skloništa Dumovec pa postoji mogućnost da dubrovački timaritelji odlaze u Zagreb na edukaciju ili da zagrebački timaritelji dolaze u Dubrovnik prenijeti svoja znanja i iskustva.

Vrijedi spomenuti i da tijekom prva dva natječaja Sklonište nije imalo previše sreće što se tiče odaziva potencijalnih timaritelja. U prvom krugu podnositelji zamolbi nisu dostavili potrebnu dokumentaciju, a u drugom krugu zaposlena je jedna timariteljica, dok su preostala tri mjesta ostala upražnjena.

Što se pak plaće tiče, ona je sistematizirana na jednak način kao i u ostalim ustanovama Grada Dubrovnika. Riječ je o umnošku koeficijenta i osnovice, pri čemu je koeficijent za timaritelja 2,70, a osnovica iznosi 3.725 kuna. Drugim riječima, mjesečna bruto plaća iznosi 10.057 kuna, ali u tu cifru nisu uračunati razni dodaci.

„Sukladno navedenim aktima osnovna plaća radnika utvrđuje se u iznosu koji daje umnožak koeficijenta složenosti poslova radnog mjesta na koje je radnik zaposlen prema Ugovoru o radu i osnovice za izračun plaće, uvećane za 0,5% za svaku navršenu godinu radnog staža.

Osnovica za izračun plaće jednaka je osnovici za izračun plaće službenika i namještenika Grada Dubrovnika dok koeficijent složenosti poslova sukladno pravilniku za radno mjesto Timaritelj/hvatač iznosi 2,7. Također, osnovna plaća radnika, povećava se za rad pod posebnim uvjetima, a kako je definirano Pravilnikom o plaćama”, odgovorili su nam iz Grada Dubrovnika.

Plaća bi trebala biti zadovoljavajuća čak i za dubrovačke uvjete, uvjerena je Ivelja koja dodaje da onaj tko voli životinje u Sklonište sasvim sigurno neće dolaziti „s grčem u želudcu”.
„Osobi koja gaji ljubav prema životinjama i koja ih se ne boji, ovaj posao neće predstavljati posao u smislu obaveze”, ističe Ivelja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!