Gradonačelnika naljutila zlonamjernost i neistine: Samo je trebalo pročitati…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gradonačelnik Mato Franković na društvenoj mreži najavio je da će se uskoro prezentirati spomen obilježja djeci poginuloj u Domovinskom ratu. Pod temom ‘prekinuto djetinjstvo’ na natječaju za izradu idejnog rješenja odabran je najbolji rad o kojem ćemo više reći na samoj prezentaciji projekta, poručio je.

Izgubljeni, prekinuti dječji životi, dubrovački anđeli, najveća su žrtva Dubrovnika u obrani hrvatske slobode i samostalnosti. Zbog važnosti tematike ishod natječaja i odabrano idejno rješenje nisam planirao komentirati prije same prezentacije projekta, naveo je gradonačelnik dodavši da ga je na javni istup ponukala zlonamjernost pojedinaca i iznošenje neistina u javnom prostoru.

“Najviše me smeta kod pojedinaca što namjerno iskrivljuju cijenu izgradnje spomen obilježja. Predmet i svrha natječaja javno su objavljeni i dovoljno je pročitati sadržaj kako bi znali da je cijena samog spomen obilježja 95 000 eura + PDV te kako se radi o prvoj fazi projekta.
Druga faza, kako je i navedeno i jasno opisano rješenjem, obuhvaća izgradnju i uređenje javnog gradskog parka s nizom elemenata, a uslijedit će kada se steknu prostorno planski uvjeti uz osiguranje europskih sredstava.Od tvrtke kojoj je prijetila propast postali su primjer uspješne poslovne priče.
Lijepo je vidjeti sretna lica radnika koji su najzaslužniji za dobre rezultate. Od 1. siječnja plaće zaposlenicima ove ustanove će porasti. Njihovi proizvodi postali su prepoznatljivi i van granica države pa tako proizvodi koje smo danas vidjeli odlaze za Englesku i Francusku”, poručio je gradonačelnik.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!