Kronično nedostaje liječnika, a za pet godina dubrovački Dom zdravlja očekuje zabrinjavajući scenarij

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prema informaciji iz Ministarstva zdravstva za Dubrovačko-neretvansku županiju na razini primarne zdravstvene zaštite nije dodijeljena nijedna specijalizacija ove godine.

Ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan je istaknuo kako je zabrinut što se već duže vremena nitko od mladih liječnika ne javlja na specijalizacije.

“Mi kontinuirano raspisujemo specijalizacije na koje se liječnici ne javljaju. Imamo vrlo malo specijalizacija, jednu koja bi trebala završiti kroz godinu dana iz opće obiteljske medicine, jednu pedijatriju i jednu ginekologiju što su započele prošle godine. Ove godine ih nema jer se nitko ne javlja na natječaje”, rekao je Bazdan dodavši kako  Domu zdravlja Dubrovnik trenutno nedostaje samo jedan ginekolog.

Međutim, u budućnosti će situacija biti još teža.

“Nakon pet godina, po dobnoj starosti, neki će liječnici ići u mirovinu i tu moramo imati zamjenu. Za pet godina trebat će nam obiteljskih liječnika, ginekologa, pedijatara… Nažalost, situacija je takva da nemamo veliki odaziv i zbog toga sam zabrinut”, zaključio je za Jug info ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!