Drašković o kritikama na račun TZ-a: “Gradsko vijeće može razgovarati o ukidanju Turističke zajednice, ako nije potrebna Dubrovniku”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tijekom sjednice Gradskog vijeća pokrenulo se pitanje o važnosti i ulozi Turističke zajednice u dubrovačkom turizmu.

Naime, predsjednik Dustre Željko Raguž je istaknuo kako građani plaćaju Turističku zajednicu, a od nje nemaju nikakve koristi.

“Hoćemo mjerljiv rezultat, a ne ustanovu koja je začahurena i parazitira na našoj najvažnijoj gospodarskoj grani. Plaćate je, a ne znate zašto je plaćate… E to vam je članarina u turističkoj zajednici! Njima, dragi građani, plaćate, a nisu zaslužni za to što vam se pune apartmani, niti što su puni hoteli, održavaju se ture vodična, taksi vožnje… Ma ništa. Njihova uloga, da bi bili uspješni, je podijeljena u dva dijela – prvi je promocija destinacije i privlačenje turista, a drugi je organizacija događaja koji su zanimljivi turistima, a koriste ih domaći. Što se tiče prvog znamo da ne znaju privući turiste jer to rade nemaštovito i nedovoljno za grad poput Dubrovnika. Imaju toliko sredstava na računu, a ne znaju zvati marketinšku kuću koja će se kvalitetno baviti društvenim mrežama i uspješno se predstavljati na sajmovima“, kazao je Raguž.

Gradonačelnik Mato Franković najavio je tematsku sjednicu Gradskog vijeća o turizmu.

Direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković kratko je komentirao za Jug info kritike upućena poslovanju TZ-a.

“Uloga Gradskog vijeća u radu i životu Turističke zajednice postoji samo u trenutku osnivanja TZ-a jer nas osniva lokalna samouprava. Ono o čemu Gradsko vijeće može razgovarati jest da se ukine Turistička zajednica, ako nije potrebna Gradu Dubrovniku. Svi drugi zakoni koji se tiču poslovanja Turističke zajednice nemaju nikakve veze s Gradskim vijećem, jer postoje krovni zakoni koji su doneseni na nacionalnoj razini i mi se njima rukovodimo”, poručio je direktor Turističke zajednice Miro Drašković.

Što Dubrovnik ima od Turističke zajednice?


PODIJELI S PRIJATELJIMA!