U župskom kafiću dogovorili kupovinu automobila, predao mu novac, a automobil nikad nije vidio

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Policijskim službenicima Postaje granične policije Gruda je početkom studenog ove godine pristupio 69-godišnji hrvatski državljanin koji je prijavio kazneno djelo prijevare.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je krajem svibnja ove godine, u jednom ugostiteljskom objektu u Župi dubrovačkoj, s 47-godišnjim hrvatskim državljaninom dogovorio posredstvo u kupovini automobila pri čemu mu je na ruke predao novčani iznos od 20 tisuća eura za koji iznos mu je 47-godišnjak trebao pronaći automobil točno određene marke koju je oštećeni namjeravao kupiti.

Obzirom da mu 47-godišnjak do dana podnošenja prijave nije isporučio vozilo, niti mu je vratio novac te se prestao javljati na telefonske pozive, oštećeni je shvatio da je prevaren i cijeli je slučaj prijavio policiji.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare, osumnjičeni 47-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

“Ovim primjerom želimo upozoriti građane da pripaze kome daju svoj novac, jer je različitih slučajeva prevara u posljednje vrijeme sve više”, poručili su iz PU dubrovačko-neretvanske.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!