U lapadsku školu stigao tim za krizne intervencije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

“Zbog iznenadnog gubitka naše drage učenice u našu školu pozvan je Tim za krizne intervencije koji će pružiti prvu psihološku pomoć učenicima, roditeljima i učiteljima s ciljem ublažavanja i sprječavanja dugoročnih posljedica ovog događaja”, objavili su na internetskim stranicama ove škole.

Podsjetimo, ovaj nemili događaj dogodio se u petak kada je preminula učenici petog razreda. Zbog toga je danas u školi proglašen dan žalosti.

Tim povodom nastavni sat je skraćen na 30 minuta, a knjiga žalosti će biti postavljena u holu škole u ponedjeljak i utorak, a do kraja tjedna u školskoj knjižnici. Sve kulturno-sportske aktivnosti u školi i sve aktivnosti škole podređene su Danu žalosti.

Psihološke krizne intervencije su skup postupaka pomoću kojih se, nakon kriznih događaja, ljudima nastoji pomoći da prebrode ono što su doživjeli. To, prije svega, znači pružanje podrške i pomoći radi ponovnog stjecanja osjećaja autonomije i kontrole nad životom, čime se smanjuje osjećaj bespomoćnosti, što je najizrazitija osobina krize kao psihološkog stanja.Krizne intervencije ubrajaju se prvenstveno u preventivne postupke što znači da se pomoću njih nastoji spriječiti pojava težih i dugotrajnijih posljedica ili čak psihopatoloških poremećaja koji se, u nekih ljudi, mogu javiti kriznih događaja.

U slučaju kriznog događaja stručnjaci za mentalno zdravlje koji su prošli program osposobljavanja za pružanje psiholoških kriznih intervencija dolaze na mjesto događaja i pravodobnim psihološkim intervencijama ublažavaju psihološke posljedice te ubrzavaju proces oporavka. Uz navedeno pružaju edukaciju iz područja stresa, traume i kriznih intervencija.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!