Dubrovački HDZ proslavio 34.godine osnutka, Franković poručio: Nemamo pravo na pogrešku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U povodu 34. obljetnice osnivanja Hrvatske demokratske zajednice u Dubrovniku večeras je održana svečana akademija u Kazalištu Marina Držića.

Pozdravljajući okupljene predsjednik dubrovačkog HDZ-a ujedno i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković je naglasio kako je za uspješan posao svakom čovjeku potreban tim, te se osvrnuo da bitne događaje u proteklih godinu dana. Posebno je naglasio kotarske izbore kazavši da je na njima HDZ potvrdio svoju snagu u Dubrovniku „koju temelji isključivo na služenju svojim građanima.“

„To je ono što je ključno i što smo obećali – da ćemo časno služiti gradu te smo jamčili kako ćemo ih čekati čistih ruku. Prošlo je šest i pol godina od kada smo preuzeli Grad i u tom razdoblju nijedan jedini problem. U tom razdoblju puno uspjeha, a samo u ovoj godini, prije mjesec dana, Grad Dubrovnik je od strane stručnjaka, neovisnih tijela, proglašen najboljim gradom po kvaliteti života u RH. Manje od mjesec dana nakon toga, jučer, Grad je proglašen šampionom hrvatskog turizma. To je ono što smo htjeli postići – da Dubrovnik bude grad po mjeri, održiv, koji poštuje čovjeka, koji daje priliku mladim ljudima, onima koji ne mogu doći do svoje prve nekretnine, ljudima koji žele priliku“, rekao je Mato Franković, posebno se zahvalivši  Vladi i premijeru Andreju Plenkoviću.

„Više od 300 milijuna eura u šest i pol godina je uloženo od strane nacionalnih i europskih sredstava u naš grad. Da se samo i jedino napravio Pelješki most, bilo bi čudo, a zamislite kada pričamo o Aglomeraciji, pročistaču, Lapadskoj obali, cesti pobrežje, vrtićima, školama, o budućem domu umirovljenika ispod bolnice…“, rekao je Franković. Nadalje je podsjetio kako HDZ u Dubrovniku od 2016. godine nije izgubio nijedne izbore, te naglasio:

„Tu čast koju nam građani daju treba zaslužiti. I zato nemamo pravo na pogrešku“.

Okupljene je pozdravio i potpredsjednik stranke, te potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić. On je naglasio kako je hrvatski narod u 34 godine prošao najsjajnije trenutke svoje povijesti, dodavši kao se „svi uspjesi koji se vezuju uz ostvarenje Hrvatske na međunarodnom planu vežu uz HDZ“.

„Kad govorimo o super izbornoj idućoj godini, mi kao stranka moramo samo pitati svakog našeg sugrađanina – ima li ijedan političar koji je sada živahan na političkoj sceni, a koji bi mogao jamčiti tu sigurnost i stabilnost u godinama koje su pred nama, a neće biti jednostavne, i koji to može bolje od Andreja Plenkovića“, rekao je Branko Bačić.

Da se osjeća kao dio pobjedničke ekipe naglasio je predsjednik županijskog HDZ-a Blaž Pezo te se posebno zahvalio svim utemeljiteljima stranke u Dubrovniku.

„Puno su dali od sebe i treba biti čovjek u teškim vremenima. Lako je to biti u lakim vremenima“,  rekao je Blaž Pezo.

Osvrčući se nadalje na super izbornu godinu, Pezo je spomenuo i nedavno održane kotarske izbore na Korčuli i u Metkoviću gdje je HDZ osvojio sve kotareve i mjesne odbore. Naglasio je i kako Dubrovačko-neretvanska županija na čelu sa županom Nikolom Dobroslavićem bilježi odlične rezultate.

Za gradonačelnika Ploča i čelnika županijskog SDP-a Miša Krstičevića je rekao:

“Brzo je, nakon godinu i pol mandata, počeo razmišljati o nacionalnim funkcijama, a još nije ostvario što treba u svom gradu”.

Nakon svečanosti u teatru uslijedio je tradicionalno slikavanje na skalinima crkve svetog Vlaha.

 

foto: FB Dubrovački HDZ


PODIJELI S PRIJATELJIMA!