Provjerili smo je li u Dubrovniku bilo prijavljenih slučajeva trovanja i ozlijeda jednjaka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon što su se društvenim mrežama proširile poruke u kojima se građane upozorava da ne konzumiraju sokove i vode koje proizvodi jedan poznati brend jer uzrokuju spržene jednjake i želuce, potvrđen je jedan slučaj trovanja u KBC Rijeka.

Ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić za Jug info kazao je kako u Dubrovniku nije bilo prijavljenih slučajeva trovanja i ozlijede jednjaka.

Podsjetimo, u medijima je pisalo kako se dvoje mladih ljudi u Rijeci završilo u bolnici s teškim ozljedama zbog spaljenog ždrijela i želuca. No, iz KBC-u Rijeka kazali su kako je jedna osoba zaprimljena na bolnički odjel pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka.

“U KBC-u Rijeka je zaprimljena na bolnički odjel jedna osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka. Njezino medicinsko stanje je trenutno stabilno te se nastavljaju indicirani dijagnostičko-terapijski postupci”, javili su iz riječke bolnice.

Slučaj trovanja vodom iz boce preuzeli su DORH i MUP, uzorci stižu na analizu u Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!