FOTO: Dario je rekao načelniku Pavličeviću što mu je bio najveći izazov u izradi Ville Palme od legića

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević primio je Daria Šimunovića, 13-godišnjeg polaznika Kockus edukacije, koji je kao svoj završni rad odabrao „Villu Palmu“, zgradu Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Iako je zgradu tek sada posjetio prvi put, to ga nije spriječilo da je pomno istraži i s 14.868 kockica pretvori u još jednu znamenitost Dubrovnika za što mu je trebalo rekordnih 30 sati rada.

Inače, Dario je jedan od polaznika Kockus edukacije iz Dubrovnika koja je, predvođena Marinom Njirićem, do sada izgradila kreacije brojnih znamenitosti Dubrovnika kao što su crkva sv. Vlaha, “Vila Šeherezada”, ali i egipatske piramide i Vukovarski vodotoranj.

Načelnik Pavličević se zahvalio Dariu što je inspiraciju pronašao upravo u zgradi policije koju je s izuzetnom preciznošću vjerno prikazao svojim uratkom što je izazvalo oduševljenje ne samo policijskih službenika i djelatnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske već i brojnih drugih pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova koji su s nama podijelili oduševljenje kreacijom.

Dario se zahvalio na pohvalama i s načelnikom podijelio iskustvo izazova slaganja tako zahtjevne kreacije, budući se radi o zgradi koja je izgrađena prije više od 100 godina na koju je kasnije nadograđen i novi dio zgrade, priznavši kako mu je najveći izazov u izgradnji predstavljao krov zgrade.

Osim Dariu, načelnik Pavličević se zahvalio i njegovom mentoru Marinu Njiriću, voditelju Kockus edukacije koji svojim znanjem, sposobnošću i strpljivošću mlade generacije na iznimno zabavan i kreativan način podučava dizajniranju i programiranju što je rezultiralo stvaranjem brojnih kreacija znamenitih građevina Dubrovnika što je izazvalo oduševljenje građana.

Na kraju susreta načelnik Pavličević se i malim poklonom zahvalio Dariu te mu poželio puno uspjeha u stvaranju novih kreacija.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!