Jambo žestoko kritizirao Most: “Oni su u 16. stoljeću, ništa nisu napravili za Metković i Dolinu Neretve, a gledaju samo sebe”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bivši gradonačelnik Metkovića Stipo Gabrić Jambo, aktualni poljoprivrednik i nekadašnji utjecajni član HSS-a uvijek je bio žestoki kritičar Mosta, posebice njegovih čelnika Boža Petrova i Nikole Grmoje. Porazgovarali smo s Gabrićem što danas misli o Mostu, nakon njihovog pozicioniranja na nacionalnoj političkoj sceni i gubitka utjecaja na krajnjem jugu države, odakle su i potekli.

“Lideri Mosta, Petrov i Grmoja, su ‘odlepršali’ u Zagreb kad su se ukrcali u prvi autobus, kad su dobili izbore, uz pomoć raznoraznih faktora 2013. godine. Njih Metković više i ne zanima i nisu ništa pridonijeli ovom kraju, a mogli su puno toga. Petrov je jedno vrijeme bio potpredsjednik Vlade i predsjednik Sabora, a oni nisu donijeli ni pet euro centri Metkoviću osim sebi. Petrov je brzinom munje napravio kuću uz poticaje države, a još je tamo nešto muljao i varao. Njih jednostavno ne zanima Metković, ni ljudi, ni Dolina Neretve, njih zanima samo njihova stolica”, rezolutan je Stipo Gabrić Jambo.

Komentirao je kako Most nije ništa učinio za Metković dok su imali gradonačelničku poziciju.

“Nisu ništa učinili osim što su podigli nekoliko desetaka kaznenih prijava protiv mene i još desetak ljudi, a kasnije su nekima dali otkaze pa je sud te ljude vratio na posao i grad je morao platiti odštetu. Jednostavno nisu napravili ništa. Ima jedna stara poslovica – ‘iza magarca ostane samar, iza konja sedlo’. Ja mogu reći kako iza Mosta u Metkoviću nije ostalo baš ništa. Oni su sekta, ništa im ne valja u Hrvatskoj osim njih, a gledaju samo sebe i nitko ih ne zanima, posebno ne ljudi. Oni su u 16. stoljeću”, smatra Gabrić.

Iako je Most doživio poraz na mjesnim izborima, Gabrić smatra kako su i dalje jaka stranka na ovom području.

“Most na jugu ima puno pristaša i veliku infrastrukturu po školama, brojni vjeroučiteljima rade za njih… Imaju i dosta jaku podršku crkve koja traje od 2013. godine, iako su se neki ogradili od njih, ali mislim da mnogi svećenici ‘drukaju’ za Most. Oni uopće ne stoje tako dobro nego su ove izbore loše odradili”, govori Stipo Gabrić Jambo koji smatra kako su mjesni izbori beznačajni jer je odaziv bio mali.

Jambo je kritizirao i lokalni HDZ s čelu s gradonačelnikom Metkovića Daliborom Milanom.

“Nije se napravilo ništa osim jednog aneksa dječjeg vrtića, a proračun je znatno veći. Metković je svaki dan lošiji, sve više mladih ljudi odlazi, da ne govorim što se događa s poljoprivredom. Pa mandarina je jeftinija od kilograma pšenice i kukuruza! Iako imamo ministricu poljoprivrede, saborske zastupnike s juga, nitko se bori za Dolinu Neretve”, zaključio je za Jug info Stipo Gabrić Jambo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!