Putnika sve više, a vozača manje, Nepalci ne dolaze u obzir

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U prvih devet mjeseci Libertas je prevezao 6.074.239 putnika više nego u isto razdoblje prošle godine, što je povećanje od 12,6 posto, kazao je za Soundset Ragusu glasnogovornik Nikša Grljević.

Više putnika zahtjeva i više vozača, a upravo zato Libertas je i pokrenuo kampanju “Postani vozač Libertasa”.

“Sezona je bila izazovna, netipična i drugačija, ali smatram da smo je odradili dobro s obzirom na kadar s kojim smo raspolagali.No, svaka sezona nije ista u što smo se svi uvjerili” – kaže  nam Grljević i objašnjava što Libertas traži i što nudi vozačima.

“Raspisali smo natječaj u sklopu kojega tražimo nove vozače. Bitno je reći da nudimo i dodatnu izobrazbu kandidatima. Naime, poziv je za kandidate koji imaju D kategoriju, a onima koje je nemaju nudimo dodatno prekvalifikaciju. Također, nudimo vozačima dosta dobre uvjete i stabilan posao” – kaže nam Grljević.

Na pitanje ima li interesa za zanimanjem vozača, Grljević kaže kako ima.

“Već sad obavljamo razgovore sa potencijalnim kandidatima koji su se prijavili na natječaj. Oglas je otvoren i dalje i svi oni koji vele i žele radit su dobrodošli.”

Među poslodavcima koji ne uspijevaju pronaći radnike čest je potez zapošljavanje strane radne snage, no iz Libertasa kažu kako takva opcija ne dolazi u obzir.

“S obzirom na specifičnosti posla koji se radi u Libertasu teško bi bilo osposobiti nekoga iz nekog drugog podneblja. Za sada svi kandidati koji su poslali svoje životopise su s područja Dubrovačko – neretvanske županije” – zaključuje Grljević.

 

Mato Čupić


PODIJELI S PRIJATELJIMA!